GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europske burze u zelenom; euro oslabio

Europske burze u zelenom; euro oslabio
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2023 / 19:51
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Cijene dionica na važnijim burzama u Europi danas su uglavnom bile u padu. Ulagači čekaju završetak sastanka odbora za otvoreno tržište Federalnih rezervi, za koji analitičari očekuju da ovaj put neće utjecati na kamatne stope. Nafta je poskupila, a vrijednost eura pala.

Indeks najvažnijih kompanija u eurozoni Eurostoxx 50 ojačao je 0,75 posto i zaključio trgovanje na 4091,71 bod.

U Frankfurtu je indeks DAX ojačao 0,76 posto, a u Parizu indeks CAC 40 0,68 posto. Porastao je i indeks londonske burze FTSE 100, i to za 0,28 posto.

U Zürichu je indeks SMI zaključio trgovanje s rastom od 1,08 posto, au Milanu indeks FTSE MIB s rastom od 0,88 posto. U Beču je, pak, ATX indeks skliznuo u minus 0,39 posto.

Čak iu New Yorku cijene dionica danas rastu. Dow Jones industrijski prosjek je oko tri sata prije kraja trgovanja 0,12 posto viši od razine u utorak. Širi indeks S&P 500 dosad je ojačao 0,39 posto, dok je tehnološki Nasdaq dobio 0,59 posto.

Euro je pojeftinio. Eurom se kasno poslijepodne u Frankfurtu trgovalo po tečaju od 1,0534 dolara, što je 0,39 posto manje nego na početku današnjeg trgovanja. Europska središnja banka u podne je odredila referentni tečaj eura na 1,0537 dolara (u utorak na 1,0619 dolara).

Cijene nafte su porasle. Za 159-litarski barel teksaške nafte, koji će biti isporučen u prosincu, na burzi u New Yorku poslijepodne po europskom vremenu trebalo je platiti 81,29 dolara, što je 27 centi više nego u utorak. U Londonu, sjevernomorska budućnost nafte Brent za siječanj porasla je za 53 centa na 85,55 USD dosad.

Tagovi: EU tržišta, FTSE100, Eurostoxx100, euro, forex
PROČITAJ I OVO
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE