GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 07:09
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Osim što je Elon Musk dao novi optimizam investitorima u bitcoin, najavivši nedavno da će Tesla ponovno početi prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja, tijekom proteklih je dana stigla još jedna pozitivna vijest vezana uz kriptovalute.

Amazon je, naime, objavio oglas za posao u kojem ističu da traže "Voditelja proizvoda digitalnih valuta i blockchaina".

U opisu posla navodi se da će novi stručnjak, kojeg eventualno zaposle, raditi na inovacijama u sustavu plaćanja najvećeg internetskog trgovca na svijetu. Novi će zaposlenik raditi u timu za zaprimanje i iskustvo plaćanja, a mora se dobro razumjeti u blockchain, distribuirane zapise (ledger), digitalne i kriptovalute, a u konačnici će biti zadužen i za razvoj novih mogućnosti plaćanja te s time povezanu strategiju.

Ovakav opis posla mnogima znači samo jedno – Amazon razmišlja o tome da uključi kriptovalute u svoj sustav i počne ih primati kao redovno sredstvo plaćanja. Te je navode potvrdila i jedna insiderica iz kompanije, poručivši kako bi Amazon već do kraja ove godine mogao početi prihvaćati plaćanja bitcoinom. Ovdje nije riječ, prema njezinim tvrdnjama, o projektu ispitivanja je li moguće prihvatiti kriptovalute kao valutu, već o strateškoj odluci i integralnom dijelu Amazonovog funkcioniranja u budućnosti, tj. da je to već "riješena stvar" koju je naredio osobno Jeff Bezos. Projekt je navodno "već spreman za pokret".

Ova vijest odjeknula je kriptozajednicom pa je u samo jednom danu vrijednost bitcoina (ali i drugih vodećih kriptovaluta) značajno porasla.

Bitcoin je, kao i nakon nedavnih Muskovih najava, dobio nešto preko 10% na cijeni, a profitirali su i ethereum, ADA (cardano), pa čak i dogecoin. Time se tržište kriptovaluta nakon više tjedana letargije i silaznog trenda polako vratilo "u zeleno". Na valu ovog optimizma cijena bitcoina ponovno se, nakon mjesec i pol, približila razini od 40.000 dolara.

Tagovi: Amazon, bitcoin, kriptovalute, Tesla, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE