GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina

Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 07:09
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Osim što je Elon Musk dao novi optimizam investitorima u bitcoin, najavivši nedavno da će Tesla ponovno početi prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja, tijekom proteklih je dana stigla još jedna pozitivna vijest vezana uz kriptovalute.

Amazon je, naime, objavio oglas za posao u kojem ističu da traže "Voditelja proizvoda digitalnih valuta i blockchaina".

U opisu posla navodi se da će novi stručnjak, kojeg eventualno zaposle, raditi na inovacijama u sustavu plaćanja najvećeg internetskog trgovca na svijetu. Novi će zaposlenik raditi u timu za zaprimanje i iskustvo plaćanja, a mora se dobro razumjeti u blockchain, distribuirane zapise (ledger), digitalne i kriptovalute, a u konačnici će biti zadužen i za razvoj novih mogućnosti plaćanja te s time povezanu strategiju.

Ovakav opis posla mnogima znači samo jedno – Amazon razmišlja o tome da uključi kriptovalute u svoj sustav i počne ih primati kao redovno sredstvo plaćanja. Te je navode potvrdila i jedna insiderica iz kompanije, poručivši kako bi Amazon već do kraja ove godine mogao početi prihvaćati plaćanja bitcoinom. Ovdje nije riječ, prema njezinim tvrdnjama, o projektu ispitivanja je li moguće prihvatiti kriptovalute kao valutu, već o strateškoj odluci i integralnom dijelu Amazonovog funkcioniranja u budućnosti, tj. da je to već "riješena stvar" koju je naredio osobno Jeff Bezos. Projekt je navodno "već spreman za pokret".

Ova vijest odjeknula je kriptozajednicom pa je u samo jednom danu vrijednost bitcoina (ali i drugih vodećih kriptovaluta) značajno porasla.

Bitcoin je, kao i nakon nedavnih Muskovih najava, dobio nešto preko 10% na cijeni, a profitirali su i ethereum, ADA (cardano), pa čak i dogecoin. Time se tržište kriptovaluta nakon više tjedana letargije i silaznog trenda polako vratilo "u zeleno". Na valu ovog optimizma cijena bitcoina ponovno se, nakon mjesec i pol, približila razini od 40.000 dolara.

Tagovi: Amazon, bitcoin, kriptovalute, Tesla, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas, posle dugo vremena, zabeležen visok nivo aktivnosti stranih investitora na tržištu akcija, a indeksi su se umereno oporavili od jučerašnjih gubitaka.
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u srijedu su pali, u danu u kojemu nijednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna.
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
PROCJENE
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
ZAGREB - Prijelaz na obnovljive izvore energije mogao bi u idućim desetljećima zahtijevati čak tri milijarde tona metala poput kobalta i litija, a proizvođači će teško pratiti snažnu potražnju, upozorio je u srijedu Međunarodni monetarni fond (MMF).
Dolar oslabio prema košarici valuta
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u srijedu oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, na kojima i dalje vlada poboljšano ozračje pa su investitori skloniji riziku, a u njihovu su fokusu opet potezi središnjih banaka.
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
PRIZNANJA
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
ZAGREB – Kvaliteta korporativnog upravljanja bila je tema današnjeg okupljanja gospodarske zajednice na konferenciji Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj – Održiva poduzeća kao jamac ekonomskog rasta“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE