GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo od kojeg datuma će se plaćati posjet Veneciji

Evo od kojeg datuma će se plaćati posjet Veneciji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2023 / 22:32
Autor: SEEbiz
VENECIJA - Dnevni posjetitelji Venecije od 25. travnja sljedeće godine morat će plaćati ulaznicu od pet eura određenim danima, objavile su danas gradske vlasti. Već u rujnu gradsko vijeće dogovorilo je probno plaćanje ulaza, a sada su objavili i kalendar kada će naplaćivati ulaz.

Gradske vlasti odlučile su da će dnevni posjetitelji od 25. do 5. svibnja te sve vikende do sredine srpnja morati plaćati ulaz od pet eura, osim 2. i 3. lipnja. Ukupno će se ulaznica za posjet gradu na vodi naplaćivati 29 dana, prenosi njemačka tiskovna agencija dpa.

Ove su datume odredili jer su to dani kada je Venecija posebno puna posjetitelja.

Platforma za online rezervaciju karata počet će živjeti 16. siječnja. Nakon 29. travnja vlasti će nasumično provjeravati posjetitelje jesu li platili ulaznicu. Dodatno će ugraditi i posebna ulazna vrata. Tko nema kartu, bit će kažnjen novčanom kaznom od 50 do 300 eura. Očekuje se da će se tijekom probnog razdoblja u gradsku blagajnu Venecije slijevati 1,5 milijuna eura godišnje od ulaznica.

Vlasti u jednom od najpopularnijih talijanskih turističkih odredišta godinama raspravljaju o tome kako najbolje upravljati milijunima posjetitelja koji hrle u Veneciju, među ostalima najpoznatiju po Trgu svetog Marka, mostu Rialto i bezbrojnim kanalima. Uvođenje ulaznica nekoliko je puta odgađano zbog zabrinutosti da bi mogle utjecati na prihode od turizma i ograničiti slobodu kretanja. Vlasti su samo potvrdile probno uvođenje naplate ulaza u rujnu.

Ulaznice će, između ostalih, biti oslobođeni stanovnici talijanske regije Veneto, oni koji studiraju ili rade u Veneciji ili su tamo rođeni, turisti koji će u gradu prespavati te djeca do 14 godina.

Tagovi: Venecija, turizam, Italija
PROČITAJ I OVO
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
ETF-ovi
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
NEW YORK - Grayscale Investments ostvario je prvi dan neto pozitivnih priljeva za burzovni fond (ETF) Grayscale Bitcoin Trust. To se dogodilo nakon gotovo četiri mjeseca kontinuiranog odljeva od njegove konverzije u spot Bitcoin ETF u siječnju.
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE