GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs: Prodajte dionice, u četvrtom kvartalu dogodit će se pad zbog "fiskalne stijene"

Goldman Sachs: Prodajte dionice, u četvrtom kvartalu dogodit će se pad zbog
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2012 / 19:13
Autor: ;i:3;s:6:
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa savjetuju ulagačima da prodaju dionice jer se očekuje da će u idućem kvartalu doći do njihova pada zbog tzv. fiskalne stijene.
Glavni Goldmanov američki strateg David Kostin piše da bi S&P 500 trebao oštro pasti nakon izbora kad ulagači shvate da problem fiskalne stijene neće biti riješen "bezbolno". Rekao je da većina investitora očekuje da će taj problem riješiti Kongres no on je tom scenariju dao samo trećinu šansi.

Fiskalna stijena je udarac koji će se ekonomiji dogoditi kad istekne rok važenja poreznih olakšica iz mandata Georgea Busha i automatskog reza u javnoj potrošnji do kojeg će doći ne riješi li Kongres problem prije 1. siječnja.

Kostin očekuje da će S&P 500 pasti na 1.250 bodova do kraja godine i onda porasti na 1.350 bodova u idućih 12 mjeseci.

Goldmanova strategija jest prodaja dionica koje su podbacile u dosadašnjem tijeku godine, upravo suprotnom rasprostranjenom stavu investitora da treba prodavati dionice koje su bile najveći dobitnici. Kostin napominje da je strategija "prodaje gubitnika" bila dobitna kombinacija u 56 posto slučajeva u razdoblju od 1980 do danas. Posebice je ta strategija bila uspješna u godinama u kojima je S&P 500 bio pozitivan tijekom prvih devet mjeseci.

U većini godina, S&P 500 rastao je u posljednjem kvartalu, no u šest godina u kojima je bio negativan u zadnjem kvartalu (a što predviđa Goldman Sachs), ta je strategija bila uspješna u četiri slučaja.

Najveći su dosadašnji gubitnici prema Goldmanu, Alpha Natural, Apollo Group, DeVry, Advanced Micro Devices i Electronic Arts.

Tagovi: David Kostin, Goldman Sachs, fiskalna stijena, Wall Street, Kongres, Alpha Natural, Apollo Group, DeVry, Advanced Micro Devices, Electronic Arts
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE