GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs više nije tako optimističan prema euru

Goldman Sachs više nije tako optimističan prema euru
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 22:46
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa više baš i nisu optimistični u kontekstu europske valute.

Goldman Sachs izbacio je euro sa svog popisa glavnih valuta koje bi trebale rasti u odnosu na dolar nakon američkih izbora.

Div s Wall Streeta početkom listopada preporučio je niz kratkih pozicija za dolar prema valutama G-10, upozoravajući da su rizici koji proizlaze iz ispitivanja cjepiva i američkih izbora prekomjerno smanjeni za dolar.

Međutim, Francuska i Njemačka najavile su prošlog tjedna nove mjere zaključavanja, a Europska središnja banka (ECB) snažno je nagovijestila da će dodatno ublažiti monetarnu politiku u prosincu, komplicirajući izglede za zajedničku valutu.

"S jedne strane, scenarij 'plavog vala' u američkim izborima i potvrdi cjepiva (očekuje se u studenom) vjerojatno će potaknuti svu cikličnu imovinu, uključujući euro", napisao je u bilješci Zach Pandl, voditelj Global FX-a, kamatnih stopa i EM strategije Goldman Sachsa.

„S druge strane, kratkoročni rast BDP-a europodručja mogao bi značajno podbaciti u odnosu na druge regije, a očekivali bismo da će tržišta dijelom poskupjeti smanjenjem stope depozita, čak i ako Upravno vijeće u konačnici 'rekalibrira' druge instrumente. "

Goldman je stoga uklonio euro iz košarice valuta G-10 koje bi trebale rasti u odnosu na dolar, ostavivši duge pozicije u kanadskom i australskom dolaru. Kratko trgovanje valutama uključuje posuđivanje valute i njezinu prodaju po trenutnom tržišnom tečaju, s ciljem otkupa po nižoj cijeni, u osnovi kladeći se da će valuta deprecirati.

Tagovi: Goldman Sachs, euro, dolar, dolarov indeks, forex, eurozona, Europska središnja banka, kanadski dolar, australski dolar
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE