GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grayscale: Visoke kamate, inflacija i deficit vjetar u leđa bitcoinu

Grayscale: Visoke kamate, inflacija i deficit vjetar u leđa bitcoinu
RAZLOZI ZA RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2024 / 21:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Zaliha vrijedne imovine, poput bitcoina, i dalje će biti popularna roba jer vlada Sjedinjenih Država nastavlja prekomjerno trošiti i održavati visoke kamatne stope, prema izvršnom direktoru istraživanja Grayscalea, Zachu Pandlu.

“Očekujemo da će stalna inflacija i neodrživi proračunski deficiti pridonijeti kontinuiranoj potražnji za imovinom pohrane vrijednosti, poput bitcoina”, rekao je Pandl za Cointelegraph.

Pandl je tvrdio da, s obzirom na trenutnu visoku inflaciju, Federalne rezerve vjerojatno neće uskoro smanjiti kamatne stope. Međutim, nadolazeći događaji poput prepolovljenja bitcoina, zakazanog za 20. travnja, rastućeg gospodarskog rasta i većeg usvajanja kriptovaluta potaknut će cijenu Bitcoina.

"Fed neko vrijeme neće moći sniziti stope s ovako visokom temeljnom inflacijom, ali visok nominalni rast, prepolovljavanje Bitcoina i trendovi usvajanja poput tokenizacije trebali bi stvoriti poticajno okruženje za kripto tržišta."

Inflacija je u ožujku porasla 0,4% na mjesečnoj razini i 3,5% na godišnjoj razini, naspram 0,3% mjesečnog povećanja i 3,4% na godišnjoj razini iz ankete ekonomista Dow Jonesa.

Ishod je ostavio mnoge razočarane, jer su komentatori strahovali da će stalne visoke stope inflacije spriječiti Fed da smanji kamatne stope u bliskoj budućnosti.

Glavni ekonomist Ernst & Younga Greg Daco rekao je za Yahoo Finance da više stope inflacije stavljaju veći pritisak na "kreatore politike da održe više i dulje stajalište monetarne politike".

Pandl je, međutim, također rekao da, iako je povećanje realne kamatne stope "kratkoročno negativno za kriptovalute", postojat će kontinuirana potražnja za imovinom pohrane vrijednosti tijekom dužeg razdoblja.

Iz makro perspektive, 10-godišnja realna kamatna stopa porasla je za 19% u odnosu na prethodni mjesec na 1,934, u odnosu na 1,616 u veljači, što bi moglo biti katalizator za poticanje ulagača da gravitiraju prema manje nestabilnoj imovini, kao što su obveznice i oročeni depoziti.

Bilo je nekoliko slučajeva tijekom godina kada je 10-godišnja realna kamatna stopa doživjela veliki mjesečni skok, a cijena Bitcoina značajno je pala u korelaciji.

10-godišnja realna kamatna stopa porasla je za 52,35% od prosinca 2017. do siječnja 2018., popevši se s 0,573 na 0,873, prema podacima Banke saveznih rezervi St. Louisa.

Slično tome, cijena bitcoina naglo je pala tijekom tog razdoblja, s otprilike 12.839 USD na kraju prosinca 2017. na 9.240 USD na kraju siječnja 2018., što predstavlja pad od 28%.

Nakon objave najnovijih informacija o CPI-ju, Bitcoin je doživio manji pomak u cijeni prema dolje, odražavajući sličan osjećaj ulagača.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je cijena BTC-a pala 10. travnja čak 2,5%  na najnižu razinu unutar dana od 67 463 dolara na Coinbaseu.

U vrijeme objave, cijena bitcoina iznosi 70 640 dolara, prema podacima CoinMarketCap.

U objavi od 11. travnja na X-u, kripto analitičar Matthew Hyland identificirao je formiranje uzlaznog trokuta na grafikonu cijena bitcoina, napominjući da je bitcoin uspostavio novu razinu otpora iznad 71.500 USD, dosegnuvši 8. travnja 72.329 USD.

Tagovi: Grayscale, bitcoin, inflacija, kamate
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE