GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grčka će testirati na koronavirus sve koji dolaze s rizičnih aerodroma

Grčka će testirati na koronavirus sve koji dolaze s rizičnih aerodroma
TESTIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 08:28
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Grčka je u subotu rekla da će, kad otvori svoje aerodrome turističkom prometu 15. lipnja, na koronavirus testirati sve koji pristižu s aerodroma koje je agencija Europske unije za zrakoplovnu sigurnost (EASA) proglasila visokorizičnima.

EASA redovito ažurira liste aerodroma koji se nalaze u područjima s visokim rizikom prenošenja zaraze covidom-19, među kojima je i 13 aerodroma iz Ujedinjenog Kraljevstva, svi oni u 22 savezne američke države i svi koji se nalaze u regiji koja okružuje Pariz, Ille de France.

"Ako dolazite s aerodroma koji se nalazi na listi EASA-e kao visokorizičan, onda ćete biti testirani pri dolasku", najavilo je ministarstvo vanjskih poslova, rekavši da će se također primjenjivati ograničenja kretanja.

"Ako je test negativan, onda putnik mora u samoizolaciju na 7 dana. Ako je test pozitivan, putnik će ići u karantenu pod nadzorom na 14 dana."

Putnici koji dolaze iz drugih područja nasumično će biti testirani pri dolasku. Grčka je u petak izdala prvu listu od 29 zemalja koje se smatraju sigurnima te je rekla da će ta lista biti ažurirana prije 1. srpnja, ovisno o razvoju situacije.

Ova mediteranska nacija, koja je isplivala iz desetljeća dugačke dužničke krize kasne 2018. godine, snažno se oslanja na turizam - oko 20% ukupne proizvodnje - po pitanju ekonomskog oporavka.

Karantena koja je u ožujku uvedena diljem zemlje pomogla je Grčkoj da zaustavi širenje zaraze na nešto manje od 3000 slučajeva, što je relativno nizak broj kad se usporedi s drugima u Europskoj uniji. No istovremenop je i blokirala turistički sektor.

Grčka ekonomija trebala bi ove godine pasti do 10 posto.

Tagovi: Grčka, grčki turizam, testiranje na koronavirus, Danska, Giorgos Gerapetritis, Kiriakos Micotakis
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE