GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gredelj isporučuje lokomotive u Obalu Bjelokosti i Izrael

Gredelj isporučuje lokomotive u Obalu Bjelokosti i Izrael
ISPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2015 / 13:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američki National Railway Equipment Company (NRE) započeli su isporuku prve od ukupno četiri lokomotive za tvrtku Sitarail iz Obale Bjelokosti te dviju od šest dizelskih lokomotiva za Izrael, priopćeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.
Lokomotive, namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama za Izraelske državne željeznice, danas su iz Gredeljevih proizvodnih pogona otpremljene prema Izraelu.

Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje s NRE, za koji je Gredelj isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

"Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. Obala Bjelokosti i Izrael su sljedeće destinacije na koje ćemo, zajedno s američkim partnerom, isporučiti dizelske lokomotive i nadamo se i priželjkujemo i nova tržišta", izjavio je stečajni upravitelj Gredelja Pero Hrkać.

Dodaje kako su sveukupno 78 lokomotiva, od kojih 36 od otvaranja stečajnog postupka, izradili stručnjaci u Gredeljevim pogonima.

"To smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje", kaže Hrkać.

Ističe da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani i prilagođeni za sve kolosijeke - uske, široke ili standardne i da vuku vlakove, prevoze putnike i robu širom svijeta - od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

Tagovi: Gredelj, NRE, National Railway Equipment Company
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE