GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajdaš Dončić: Nećemo produžiti koncesiju za Istarski ipsilon

Hajdaš Dončić: Nećemo produžiti koncesiju za Istarski ipsilon
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2015 / 08:57
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Bio to politički uvjet IDS-a ili ne, o projektu dovršetka izgradnje istarskog ipsilona i redefiniranju koncesijskog ugovora, intenzivno pregovaraju predstavnici BINA Istre i hrvatske Vlade, odnosno Ministarstva financija i resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
Na stolu su različite varijante i modeli, a tema je priprema novog ugovora o koncesiji, njegovo redefiniranje, pa čak i produljenje. Sadašnji ugovor o koncesiji istječe 2027. godine, a jedna od ponuđenih opcija BINA Istre jest produljenje koncesije za dodatnih pet godina kako bi se ostvario dodatni investicijski i kreditni potencijal za izgradnju punog profila na dionici dugoj oko 56 kilometara od Pazina do čvora Matulji, u što je uključen i projekt izgradnje druge cijevi tunela Učka, piše Novi list.

Kako naglašava direktor tvrtke BINA Istra Upravljanje i održavanje Christian Santaleza, pregovori s predstavnicima hrvatske Vlade odvijaju se intenzivno posljednjih tjedana, te postoji obostrani interes za postizanje rješenja koje bi omogućilo nastavak izgradnje i dovršenje istarskog ipsilona.

– Mi bismo za otprilike dva do tri tjedna trebali dati prijedlog na stol Ministarstva prometa. Činjenica je da je novim smjernicama EU-a, kao i ulaskom Hrvatske u EU, došlo do bitnih promjena, kao i da je prošlog ljeta uveden PDV na cestarinu kao jedna od novih financijskih obveza i u cilju usklađenja s europskim propisima. Sada nije jednostavan zadatak pronaći održivo rješenje i na tome radimo i pregovaramo kako bismo novu regulativu primijenili i dugoročno riješili odnose koncesionara i države.

Produljenje koncesije je po nama nužno radi refinanciranja nove faze radova, čija je vrijednost oko 180 milijuna eura za puni profil na dionici dužine oko 30 kilometara od Pazina do tunela Učka. Vjerujemo da će to biti prihvatljivo, jer će se i u razdoblju od tri godine zaposliti oko 1.000 ljudi na izgradnji, ističe Santaleza, koji na upit kad bi se mogla graditi druga cijev tunela Učka, odgovara da su preostali projekti na Ipsilonu podijeljeni u dvije faze, kao i da je prva faza na potezu od Pazina do tunela Učka, dok bi druga faza bila druga cijev tunela te dionica do čvora Matulji na riječkoj obilaznici.

Tagovi: Istarski ipsilon, Siniša Hajdaš Dončić, IDS, javni dug, Bina-Istra, koncesija, Christian Santaleza
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Rast vozarina podiže dionice brodara
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rast vozarina podiže dionice brodara
ZAGREB - Slab promet i različiti smjerovi indeksa danas na Zagrebačkoj burzi.
Vozarine rastu, brodarsko tržište opet u fokusu
BRODARI
Vozarine rastu, brodarsko tržište opet u fokusu
ZAGREB - Vozarine su posljednjih dana u ozbiljnom porastu, a promatrači primjećuju da je izgledan potencijal daljnjeg rasta.
HUT: Hrvatska i dalje najsigurnija na Mediteranu
DOBRE VIJESTI
HUT: Hrvatska i dalje najsigurnija na Mediteranu
ZAGREB - Hrvatska je i dalje najsigurnija EU zemlja na Mediteranu po novim podacima američkog Johns Hopkins University, koji računa tzv. kotrljajući prosjek 7-dnevne incidencije, a čvrsto je i u ”zelenom” prema kriterijima europskog centra ECDC.
Dobra godina za hrvatske marine
NAUTIČKI TURIZAM
Dobra godina za hrvatske marine
RIJEKA - Prema podacima sustava e-Visitor, od početka godine u segmentu nautičkog čartera ostvareno je 170 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja. Mnogo je to bolji rezultat nego lani, a polako se približava i rekordnim brojevima iz 2019.
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u srijedu, treći dan zaredom, jer ulagače zabrinjava slabost kineskih tržišta, dok je dolar oslabio prema košarici valuta uoči poruka čelnika Feda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE