GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Internetska platforma Migotrade.com nema odobrenje za trgovanje

Hanfa: Internetska platforma Migotrade.com nema odobrenje za trgovanje
PLATFORME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2021 / 11:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hanfa je u ponedjeljak upozorila ulagatelje da platforma za trgovanje Migotrade.com nema odobrenje za trgovanje na području RH, pri čemu su iz agencije još jednom pozvali ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos uvijek provjere ima li pojedino društvo odobrenje za pružanje usluga.

Migotrade.com, internetska platforma za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima) i društvo koje njome upravlja, Smart iSolution LLC, First Floor, First St Vincent Bank Ltd Building, Kingstown, Sveti Vincent i Grenadini, nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske, istaknuto je u priopćenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), iz koje pozivaju ulagatelje iz Hrvatske da ne trguju putem navedene platforme i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njezinih prodajnih predstavnika.

Hrvatski regulator napominje da nije nadležan za nadzor zakonitosti poslovanja te platforme i ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama.

Kod takvih nelicenciranih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prevare ulagatelja, upozorava se.

Registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Hrvatske javno su dostupni na internetskim stranicama Hanfe (https://www.hanfa.hr/trziste-kapitala/registri/), iz koje ovim putem još jednom pozivaju ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom provjere ima li ono potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje investicijskih usluga na području RH.

Neovisno o spomenutoj platformi, iz Hanfe napominju da zbog velikog broja pružatelja usluga koji svoje usluge pružaju preko interneta iz cijelog svijeta, na stranici Hanfe jednostavno nije moguće dati pojedinačno upozorenje u vezi sa svakim društvom koje nije u registrima Hanfe te je stoga važno da ulagatelji prije svakog trgovanja sami u registru provjere posluje li neki pružatelj usluga legalno ili je riječ o vjerojatnoj prevari.

Iz agencije navode i da su na internetu dostupne razne stranice preko kojih postoji mogućnost provjere je li kod neke platforme za trgovanje i društva koje upravlja tom platformom riječ o prevari ili ne.

No Hanfa ne može potvrditi vjerodostojnost takvih stranica ni garantirati za točnost informacija koje se na njima nude, no potencijalni ulagatelji mogu uzeti u obzir i informacije s takvih stanica kod donošenja odluke o eventualnom početku trgovanja preko tih platformi, zaključuju iz hrvatskog regulatora.

Tagovi: Hanfa, Migotrade.com, tržište kapitala, Smart iSolution LLC, First St Vincent Bank
PROČITAJ I OVO
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE