GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Odobren izlazak Spana na Zagrebačku burzu

Hanfa: Odobren izlazak Spana na Zagrebačku burzu
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 14:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo prospekt tehnološke tvrtke Span za javnu ponudu 578.200 redovnih dionica te uvrštenje njih 1,96 milijuna na Zagrebačku burzu, što će biti prvi izlazak jedne tehnološke tvrtke na domaću burzu nakon 18 godina.

Hanfa je donijela rješenje kojim se tvrtki Span odobrava jedinstveni prospekt za javnu ponudu do 578.200 redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 5,78 milijuna kuna i za uvrštenje na uređeno tržište 1,96 milijuna redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 19,6 milijuna kuna.

Riječ o uvrštenju prvih tehnoloških dionica za trgovanje na domaćem tržištu nakon punih 18 godina, odnosno nakon srpnja 2003. godine, kada su na tadašnju javnu kotaciju ZSE uvrštene dionice Ericssona Nikole Tesle, ističu iz Hanfe.

Span je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija, a izlaskom na domaće uređeno tržište kapitala želi omogućiti nastavak širenja svog poslovanja. Dionice će biti uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze, navode iz Hanfe.

Po zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), u vlasničkoj strukturi Spana su ponajprije vodeći ljudi te tvrtke - predsjednik uprave Nikola Dujmović ima 35,87 posto udjela u temeljnom kapitalu, Span d.d. drž 31,08 posto dionica, članovi uprave Damir Bočkal i Marijan Pongrac po 7,68 posto, a slijede zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Zvonimir Banek sa 7,53 posto dionica, predsjednik NO Jasmin Kotur s 3,71 posto udjela, itd.

Inače, u posljednjih godinu dana pet je novih izdavatelja u Hrvatskoj uvrstilo svoje vrijednosne papire na Zagrebačku burzu.

Kako ističu iz Hanfe, posljednje uvrštenje dionica ukazuje da postoji interes rastućih i perspektivnih kompanija da kroz domaće uređeno tržište kapitala financiraju nove investicije te da se izlaskom na burzu dodatno žele izložiti većoj transparentnosti prema svim dionicima i to ne samo financijskog poslovanja već i njihovog korporativnog upravljanja.

Upravno vijeće Hanfe donijelo je i rješenje kojim se tvrtki Meritus ulaganja odobrava pojednostavljeni prospekt u vezi s javnom ponudom najmanje 122.000, a najviše 140.000 redovnih dionica, izdanih na ime, u nematerijaliziranom obliku, bez nominalnog iznosa i uvrštenjem na uređeno tržište najmanje 122.000, a najviše 140.000 redovnih dionica.

Tagovi: Span, Hanfa, Zagrebačka burza, Nikola Dujmović, tehnološki sektor, Ericsson Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE