GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Odobreno uvrštenje na burzu dionica Primo Real Estate i Ville Dubrovnik

Hanfa: Odobreno uvrštenje na burzu dionica Primo Real Estate i Ville Dubrovnik
PROSPEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrila prospekte za uvrštenje na Zagrebačku burzu (ZSE) dionica dviju tvrtki - zagrebačke tvrtke Primo Real Estate te tvrtke Villa Dubrovnik.

Kako se navodi u priopćenju, Upravno Vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo dva rješenja o odobrenju prospekta za uvrštenje dionica na uređeno tržište kapitala, a riječ je o društvu Primo Real Estate d.d. iz Zagreba te društvu Villa Dubrovnik d.d. iz Dubrovnika.

Tvrtki Primo Real Estate odobren je jedinstveni prospekt za uvrštenje 806.385 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 200 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 161,3 milijuna kuna.

Inače, po podatcima s internet stranice tvrtka Primo Real Estate, koja se bavi poslovanjem nekretninama, upisano je u sudski registar 15. rujna 2020. godine , a dokapitalizacijom u visini 161 milijuna kuna AZ mirovinski fondovi u njemu su stekli vlasnički udio od 99,9 posto.

Hanfa za tvrtku Villa Dubrovnik navodi da joj je odobrena dopuna ranije podnesenog jedinstvenog prospekta u vezi s uvrštenjem 830.019 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 100 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 83 milijuna kuna. "Iako je društvo prvotni zahtjev podnijelo i dobilo odobrenje Hanfe još prošle godine nije došlo to uvrštenja dionica na uređeno tržište te se sada pristupilo navedenoj nadopuni i novom rješenju Hanfe", napominje se u priopćenju.

Pritom se ne iznose nikakvi drugi detalji, a zadnji podatci Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) većinski vlasnik Ville Dubrovnik je nizozemski Martimus B.V. koji drži 51 posto dionica, dok Dogus Croatia ima 38,60 posto, 6,13 posto dionica ima Centar za restrukturiranje i prodaju, a preostalih nešto više od četiri posto dionica imaju mali dioničari.

Hanfa je u priopćenju s današnje sjednice Upravnog vijeća izvijestila i kako je donijeto rješenje kojim se društvu ZB Invest d.o.o. iz Zagreba, u bitnome, nalažu mjere otklanjanja nepravilnosti u vezi funkcije praćenja usklađenosti s relevantnim propisima i funkcije interne revizije. Također, društvu se kao posebne mjere nalažu dostava izvještaja funkcije praćenja usklađenosti s relevantnim propisima i dostava izvještaja funkcije interne revizije o njihovoj procjeni usklađenosti odnosno adekvatnosti, učinkovitosti i djelotvornosti pojedinih segmenata poslovanja koji su bili predmetom neposrednog nadzora Hanfe, ističe se u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, Primo Real Estate, Martimus B.V., Dogus Croatia, Dogus grupa, Villa Dubrovnik, AZ mirovinski fondovi, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Dolar blago oslabio, ulagače zabrinjava delta soj
FOREX
Dolar blago oslabio, ulagače zabrinjava delta soj
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u utorak blago pala jer zbog slabijih nego što se očekivalo pokazatelja iz američkog gospodarstva i širenja delta soja koronavirusa ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama.
Koliko je opasan etilen-oksid?
POVLAČENJE PROIZVODA
Koliko je opasan etilen-oksid?
ZAGREB - U  većini slučajeva riječ o aditivu E410, odnosno zgušnjivaču koji se dobiva iz brašna sjemenki rogača, uglavnom podrijetlom iz Indije, gdje je etilen-oksid dozvoljen u proizvodnji hrane.
Američki CDC upozorio Amerikance da ne putuju u niz država
UPOZORENJE
Američki CDC upozorio Amerikance da ne putuju u niz država
WASHINGTON - Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozorili su američke državljane da ne putuju u niz zemalja zbog rasta broja zaraženih u tim državama, među kojima su i Grčka, Malta i Irska, objavio je Reuters.
Azijska tržišta: Širenje virusa u Kini zabrinjava investitore
BRIGE
Azijska tržišta: Širenje virusa u Kini zabrinjava investitore
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer ulagače zabrinjava širenje delta soja koronavirusa u zemljama regije, posebice u Kini.
Wall Street blago pao na početku tjedna
PAD
Wall Street blago pao na početku tjedna
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica blago pale jer je ulagače zabrinulo širenje delta soja koronavirusa i usporavanje rasta gospodarstava, pa je optimizam zbog snažnih poslovnih rezultata kompanija splasnuo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE