GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Odobreno uvrštenje na burzu dionica Primo Real Estate i Ville Dubrovnik

Hanfa: Odobreno uvrštenje na burzu dionica Primo Real Estate i Ville Dubrovnik
PROSPEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrila prospekte za uvrštenje na Zagrebačku burzu (ZSE) dionica dviju tvrtki - zagrebačke tvrtke Primo Real Estate te tvrtke Villa Dubrovnik.

Kako se navodi u priopćenju, Upravno Vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo dva rješenja o odobrenju prospekta za uvrštenje dionica na uređeno tržište kapitala, a riječ je o društvu Primo Real Estate d.d. iz Zagreba te društvu Villa Dubrovnik d.d. iz Dubrovnika.

Tvrtki Primo Real Estate odobren je jedinstveni prospekt za uvrštenje 806.385 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 200 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 161,3 milijuna kuna.

Inače, po podatcima s internet stranice tvrtka Primo Real Estate, koja se bavi poslovanjem nekretninama, upisano je u sudski registar 15. rujna 2020. godine , a dokapitalizacijom u visini 161 milijuna kuna AZ mirovinski fondovi u njemu su stekli vlasnički udio od 99,9 posto.

Hanfa za tvrtku Villa Dubrovnik navodi da joj je odobrena dopuna ranije podnesenog jedinstvenog prospekta u vezi s uvrštenjem 830.019 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 100 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 83 milijuna kuna. "Iako je društvo prvotni zahtjev podnijelo i dobilo odobrenje Hanfe još prošle godine nije došlo to uvrštenja dionica na uređeno tržište te se sada pristupilo navedenoj nadopuni i novom rješenju Hanfe", napominje se u priopćenju.

Pritom se ne iznose nikakvi drugi detalji, a zadnji podatci Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) većinski vlasnik Ville Dubrovnik je nizozemski Martimus B.V. koji drži 51 posto dionica, dok Dogus Croatia ima 38,60 posto, 6,13 posto dionica ima Centar za restrukturiranje i prodaju, a preostalih nešto više od četiri posto dionica imaju mali dioničari.

Hanfa je u priopćenju s današnje sjednice Upravnog vijeća izvijestila i kako je donijeto rješenje kojim se društvu ZB Invest d.o.o. iz Zagreba, u bitnome, nalažu mjere otklanjanja nepravilnosti u vezi funkcije praćenja usklađenosti s relevantnim propisima i funkcije interne revizije. Također, društvu se kao posebne mjere nalažu dostava izvještaja funkcije praćenja usklađenosti s relevantnim propisima i dostava izvještaja funkcije interne revizije o njihovoj procjeni usklađenosti odnosno adekvatnosti, učinkovitosti i djelotvornosti pojedinih segmenata poslovanja koji su bili predmetom neposrednog nadzora Hanfe, ističe se u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, Primo Real Estate, Martimus B.V., Dogus Croatia, Dogus grupa, Villa Dubrovnik, AZ mirovinski fondovi, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE