GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Uklonjene nezakonitosti kod pružanja usluga distribucije zdravstvenog osiguranja

Hanfa: Uklonjene nezakonitosti kod pružanja usluga distribucije zdravstvenog osiguranja
REGULATOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2021 / 16:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hanfa je u četvrtak utvrdila da su dva osiguravajuća društva uklonila nezakonitosti prilikom pružanja usluga distribucije osiguranja i predugovornog informiranja klijenata kod ugovaranja zdravstvenog osiguranja i nad njima je okončan postupak neposrednog tajnog nadzora, a rješenja o završenim nadzorima očekuju se i za ostala društva.

"Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici, između ostalog, donijelo rješenja kojima se utvrđuje da su društva Wiener osiguranje Vienna Insurance Group i Agram Life osiguranje otklonili ranije uočene nezakonitosti i unaprijedili kvalitetu obavljanja poslovanja distribucije osiguranja te je stoga nad njima okončan postupak neposrednog tajnog nadzora Hanfe. Riječ je o nadzoru koji je usmjeren na kvalitetu informiranja potrošača i kvalitetu pružanja usluge distribucije osiguranja za pojedine distributere osiguranja, a nakon ovih rješenja, očekuju se rješenja završenih nadzora i za ostala društva", priopćeno je iz Hanfe.

Pritom je objašnjava da je Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, prema ranijem nalogu Hanfe, unaprijedilo kvalitetu obavljanja poslova distribucije zdravstvenog osiguranja na način da je unaprijedilo sustav obveznih edukacija, kao i proces provjere i praćenja stručnosti i profesionalnosti svojih internih prodavača osiguranja. Također, unaprijeđen je i sam poslovni proces, odnosno predugovorno informiranje o zdravstvenom osiguranju na način da se klijentima prilikom predlaganja ugovora o osiguranju ili drugih pripremnih radnji za sklapanje ugovora, predaje cjelokupna predugovorna dokumentacija, a kako bi na vrijeme dobili relevantne i objektivne informacije o ponuđenom osiguranju i odredbama ugovora i mogli donijeti informiranu i jasnu odluku.

Društvo Agram Life osiguranje također je, na sličan način, unaprijedilo svoj poslovni proces distribucije zdravstvenog osiguranja. Društvo je pritom izradilo nove upute za prodajnu mrežu, a koje sada uključuju obvezu uručivanja predugovorne dokumentacije za razmatranje klijentima prije sklapanja ugovora, ističu iz Hanfe.

Upravno vijeće Hanfe je na današnjoj sjednici dalo odobrenje mađarskom društvu Groupama Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság, za neposredno stjecanje kvalificiranog, 100-postotnog udjela u društvu OTP Osiguranje, sa sjedištem u Zagrebu, a odobrenje za posredno stjecanje tog udjela dobila su francuska društva Groupama Holding Filiales et Participations te Caisse nationale de Resassurance Mutuelle Agricole Groupama.

Tagovi: Hanfa, zdravstveno osiguranje, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE