GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoteli diljem zemlje zatvaraju se na dva tjedna

Hoteli diljem zemlje zatvaraju se na dva tjedna
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga turizma poslala je priopćenje u kojem se navodi da se u više hotela diljem Jadrana obustavlja rad na dva tjedna.

"Članice HUT-a izradile prijedlog mjera za pomoć sektoru i privremeno obustavljaju rad određenog broja hotela na razdoblje od dva tjedna

- u obalnim destinacijama bit će osiguran smještaj u barem jednom hotelu, dok će u Zagrebu ostati otvoreno više hotela
- vodeće hotelijerske kompanije Ministarstvu turizma šalju prijedlog mjera pomoći koje su podijelile u kratkoročne i dugoročne mjere", kažu na početku priopćenja.

"Na sastanku predsjednika Uprava članica Hrvatske udruge turizma, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom. Prijedlog koji uključuje kratkoročne i dugoročne mjere tijekom vikenda bit će poslan Ministarstvu turizma.

Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde razmjeri tih šteta", navodi HUT.

"Dodatno, kako bi u potpunosti poštovali i podržali mjere koje je jučer objavio nacionalni krizni stožer, a koje se odnose na karantenu za dolaske iz zemalja koje su nam najveća emitivna tržišta, kao i na zabranu okupljanja većih od 100 ljudi, vodeće hotelijerske kompanije donijele su odluku o privremenoj obustavi rada većine hotela na rok od dva tjedna. Hoteli će se zatvarati odmah po odlasku gostiju koji su trenutno u smještaju.

Pritom će u svakoj obalnoj destinaciji biti osiguran rad jednog hotela za smještaj, dok će se u Zagrebu osigurati rad više hotela", zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: hrvatski hoteli, Hrvatska udruga turizma, hrvatski turizam, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE