GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema

Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 12:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Iz HTZ-a ističu da je mađarska vlada donijela novu klasifikaciji stranih zemalja vezano za koronavirus prema kojoj je Hrvatska svrstana na 'zelenu' listu.

"Mađarsko turističko tržište za hrvatski turizam je u top deset najjačih emitivnih tržišta i vjerujemo da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti mađarske turiste da odmor provedu u Hrvatskoj", poručila je direktorica mađarskog predstavništva HTZ-a Ivana Herceg, dodajući da su sve države svijeta u Mađarskoj zbog pandemije svrstane u tri kategorije - crvenu, žutu i zelenu.

Herceg iznosi i da je na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđeno veliko zanimanje mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku te vjeruje da će se to zanimanje i održati, pa i dovesti turiste ako epidemiološka situacija u Hrvatskoj ostane nepromijenjena.

Navodeći da je u dosadašnjem dijelu srpnja u Hrvatsku došlo gotovo 30 tisuća mađarskih turista, koji su ostvarili više od 150 tisuća noćenja, što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istim danima srpnja prošle godine.

Tagovi: mađarski turisti, hrvatski turizam, Mađarska
PROČITAJ I OVO
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE