GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski članovi Uprave Ine blokirali odluku o rafinerijskom poslovanju

Hrvatski članovi Uprave Ine blokirali odluku o rafinerijskom poslovanju
BEZ ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2014 / 20:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Iz Ine je službeno potvrđeno da na današnjoj sjednici Uprave nije donesena odluka o Ininom rafinerijskom poslovanju, dok se neslužbeno saznaje da su članovi Uprave Ine, koji u tom tijelu predstavljaju hrvatsku Vladu, napustili sjednicu i time srušili kvorum.
Kako Hina neslužbeno saznaje iz dobro obaviještenog izvora bliskog hrvatskim članovima Uprave, oni su napustili sjednicu i time srušili kvorum kada su procijenili da bi mogli biti preglasani u ključnim odlukama, kao što je sudbina Rafinerije nafte Sisak.

Upravu Ine čine predsjednik Zoltán Áldott i članovi Niko Dalić, Gábor Horváth, Ivan Krešić, Davor Mayer i Péter Ratatics. U slučaju izjednačenog glasanja za i protiv, odlučujući je dvostruki glas predsjednika Uprave.

Iz Ine je službeno potvrđeno da danas nije donesena odluka o Ininom rafinerijskom poslovanju. Neslužbeni izbori iz Ine su pak ustvrdili kako su hrvatski članovi Uprave napustili sjednicu jer nisu bili sigurni bi li odluka o rafinerijskom poslovanju bila u skladu sa Zakonom o energiji.

U Ini neslužbeno kažu kako se danas razmatrao prijedlog da se nastave daljnja ulaganja u riječku rafineriju i da se prerada odvija isključivo tamo, dok bi se sisačka rafinerija pretvorila u distribucijsko-logistički centar, a razmotrile bi se i druge tržišno održive opcije odnosno partnerstva kako bi se smanjio gubitak radnih mjesta.

Hrvatski članovi Uprave, kako kaže neslužbeni izvoz iz Ine, nisu bili sigurni je li takav prijedlog u skladu sa Zakonom o energiji.

O tome će, kako se neslužbeno doznaje, biti održano glasovanje pisanim putem, ali ne zna se još kada.

Inina Uprava danas, kaže Hinin izvor iz te kompanije, nije donijela ni odluku o programu zbrinjavanja 338 radnika iz raznih segmenata djelatnosti, dok je podržan novi operativni model za dio maloprodaje za dodatnih 60 do 80 benzinskih postaja koje bi se dale u zakup poduzetnicima, uz zadržavanje Inina brenda.

Najave o mogućem gašenju proizvodnje u rafineriji u Sisku izazvala su veliku buru u javnosti.

Danas dopodne se ispred upravne zgrade Ine na zagrebačkoj Aveniji Većeslava Holjevca, gdje se održavala sjednica Uprave, spontano okupilo 300-tinjak radnika Rafinerije nafte Sisak, radi iskazivanja nezadovoljstva mogućim gašenjem sisačke rafinerije.

Tagovi: Ina, Rafinerija Sisak, MOL, Zsoltan Aldott, Ivan Krešić, Niko Dalić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Rast indeksa i pad prometa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa i pad prometa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi zagrebačke burze (ZSE) u utorak su porasli, no promet je u odnosu na ponedjeljak pao, kao i broj dionica s milijunskim prometom kojih je bilo tri.
UNWTO i ECTAA: Ograničenja putovanja ne funkcioniraju, treba ih ublažiti ili ukinuti
PUTOVANJA
UNWTO i ECTAA: Ograničenja putovanja ne funkcioniraju, treba ih ublažiti ili ukinuti
ZAGREB - Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Europsko udruženja putničkih agencija i touroperatora (ECTAA) upozorile su u utorak da ograničenja putovanja ne funkcioniraju i ne pridonose nikome, tražeći ukidanje ili ublažavanje tih mjera, uz ujednačavanje pravila putovanja, izvijestili su iz UNWTO-a i ECTAA-e.
Dolar ojačao; u fokusu geopolitičke napetosti i Fed
FOREX
Dolar ojačao; u fokusu geopolitičke napetosti i Fed
LONDON - Dolar je ojačao u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima u uvjetima većeg zazora od rizika zbog jačanja napetosti između Rusije i Zapada u vezi Ukrajine, dok investitori čekaju poruke sa sjednice američkog Feda.
Ruska središnja banka obustavila kupnju deviza
POTEZI
Ruska središnja banka obustavila kupnju deviza
MOSKVA - Ruska središnja banka obustavila je kupnju stranih valuta kako bi ublažila nestabilnost na financijskim tržištima u uvjetima oslabljenog rublja i napetosti vezanih uz Ukrajinu.
Umreženost i kvaliteta upravljanja u turizmu nezadovoljavajući
ISTRAŽIVANJE
Umreženost i kvaliteta upravljanja u turizmu nezadovoljavajući
ZAGREB - Stanovnici Hrvatske većinom smatraju da su umreženost turizma i ostalog gospodarstva, kvaliteta upravljanja turizmom i uključenost stanovništva u njegov razvoj nezadovoljavajući, ali i da turizam nema puno negativnih učinaka, pokazalo je uz ostalo istraživanje Ministarstva turizma i sporta (MINTS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE