GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTZ: Na stranim tržištima suradnja s pet agencija, u veljači sigurnosne oznake

HTZ: Na stranim tržištima suradnja s pet agencija, u veljači sigurnosne oznake
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u petak je odabralo pet stranih marketinških i PR agencija za suradnju u oglašavanju, odnosima s medijima i digitalnoj komunikaciji na 10 tržišta, uz najavu da u veljači počinje i primjena sigurnosnih oznaka koje jamče odgovornost i sigurnost boravka turista u Hrvatskoj.

O tome su u petak poslijepodne izvijestili iz Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a, uz poruku ministrice turizma i sporta te predsjednice HTZ-a Nikoline Brnjac da "Hrvatska za sezonu 2021. šalje jasnu i snažnu poruku da je turistički sektor u Hrvatskoj odgovoran, a boravak turista siguran".

"Ohrabruje činjenica da su ljudi željni putovanja i da Hrvatsku navode kao poželjnu destinaciju", istaknula je ministrica, uz ocjenu da su danas donijeli važne odluke koje će značajno pridonijeti promociji Republike Hrvatske na emitivnim tržištima.

Brnjac kaže i kako su svjesni koliko je važno donijeti i implementirati jasne i kvalitetne zdravstvene i sigurnosne protokole.

"U suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i krovnim strukovnim udruženjima, sigurnosnu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam-WTTC SafeTravel nadogradili smo i nacionalnom sigurnosnom oznakom Safe Stay in Croatia, čija će primjena i promocija početi tijekom veljače", otkrila je ministrica.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglašava kako je odabiru stranih agencija za suradnju na tržištima na temelju provedenog javnog poziva ključan za promociju i druge aktivnosti na tržištima u ovoj vrlo izazovnoj godini, u kojoj će provedba kvalitetnih i ciljanih promotivnih aktivnosti biti ključna u postizanju dobrih turističkih rezultata.

"Od agencija očekujemo snažan doprinos i učinkovitu provedbu marketinških i PR kampanja koje će Hrvatskoj na međunarodnom tržištu osigurati poziciju sigurne, kvalitetne i dobro pripremljene turističke destinacije koja svojim gostima jamči raznoliku ponudu i siguran boravak", objasnio je Staničić, ističući kako će jedna od ključnih poruka biti i blizina Hrvatske odnosno dobra prometna povezanost s ključnim tržištima.

Agencije koje su izabrane odlukom Turističkog vijeća HTZ-a za izradu strategije oglašavanja i medija plana te provođenje marketinških aktivnosti na 10 tržišta su Real grupa, MediaCom, Aviareps, Pro Media Group i Check-in PR.

Za PR aktivnosti na inozemnim emitivnim tržištima i odnose s medijima odabrana je agencija Aviareps, dok je za provedbu aktivnosti na društvenim medijima i digitalnu komunikaciju odabrana agencija Hills Balfour.

Ne navodeći koliko će izdvojiti novca za suradnju s tim agencijama u 2021. godini, iz Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a u priopćenju navode kako je Turističko vijeće odlučilo i o aktivnostima oglašavanja na društvenim mrežama Facebook, Instagram, YouTube i Google tražilici, kao i o odabiru strateških partnera za provedbu promotivnih kampanja na inozemnim tržištima.

Sveukupno, za 2021. odobrena je suradnja s 43 partnera, od čega su 32 partnera iz kategorije touroperatora i agencija, a 11 iz kategorije prijevoznika.

Tagovi: Hrvatska turistička zajednica, Real grupa, MediaCom, Aviareps, Pro Media Group, Check-in PRSvjetsko vijeće za turizam, WTTC, Safe Stay in Croatia, Nikolina Brnjac, Kristjan Staničić
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
PUTOVANJA
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
LJUBLJANA - Slovenska vlada ponovo je ovih dana svoje građane upozorila da ne putuju u inozemstvo bez hitnih i esencijalnih potreba jer pandemija Covida-19 još uvijek traje.
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
MLIJEKO
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pohvalila se u petak rastom poljoprivredne proizvodnje, rastom izvoza i smanjenjem uvoza u prošloj godini, te rastom proizvodnje mlijeka u posljednjih osam mjeseci, prvi put nakon sedam godina.
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
OBVEZNICE
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
ZAGREB - Ministarstvo financija objavilo je u petak da je na međunarodnom tržištu kapitala realiziralo dvije tranše obveznica u ukupnom nominalnom iznosu od 2 milijarde eura, što je prvo zaduženje države obveznicama od početka godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE