GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima

HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 12:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.

"S obzirom na ukupnu situaciju možemo biti zadovoljni prvim turističkim brojkama. Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u idućem razdoblju, počevši od - danas, jer ništa se neće dogoditi samo po sebi, nego moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste", ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašava da se, uz finaliziranje dogovora o jednostavnijem i bržem postupku ulaska turista s ključnih emitivnih tržišta u Hrvatsku, moraju pokrenuti i koordinirane i ciljane promotivne aktivnosti na tim tržištima.

Za nastavak otvaranja kapaciteta Ostojić ključnim drži postizanje preciznih dogovora s državama-glavnim emitivnim tržištima o nesmetanom putovanju u Hrvatsku i nazad, a što se, prema najavama ministra turizma, očekuje najkasnije do sredine lipnja.

Zbog toga se u planu otvaranja turističkih objekata predviđa da će se do kraja svibnja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, dok se u lipnju očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

"Nužno je stoga što prije pokrenuti ciljane promotivne aktivnosti na ključnim tržištima, i to tako da se koordiniraju aktivnosti privatnog i javnog sektora. Uspješna promocija ključna je za veću potražnju za dolascima i ostvarivanje maksimalno mogućih turističkih rezultata u ovoj izvanrednoj godini", zaključio je Ostojić.

Tagovi: Hrvatska udruga turizma, Istra, Kvarner, Dalmacija, hrvatski turizam, Veljko Ostojić,
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE