GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Holding: Nismo odgovorni za kašnjenje radova u brodskom Logističkom centru

HŽ Holding: Nismo odgovorni za kašnjenje radova u brodskom Logističkom centru
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2011 / 19:02
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Iz HŽ Holdinga reagirali su na jučerašnji tekst u kojem stoji da je HŽ Cargo platio koncem prošle godine svojoj tvrtki kćeri Proizvodnja – Regeneracija d.o.o. oko osam milijuna kuna za posao izgradnje donjeg i gornjeg ustroja industrijskog kolosijeka luke Slavonski Brod, iako taj posao do dana današnjeg nije obavljen.
Za gradnju dijela kolosijeka, tvrdi se u reagiranju, angažirana je tvrtka Proizvodnja-Regeneracija d.o.o. Ugovori o izvođenju radova te o nadzoru tih radova potpisani su krajem prošle godine. Toj tvrtki HŽ Cargo platio je dio iznosa namijenjenog za izvođenje pripremnih radova i nabavu potrebnog materijala nakon provedenog nadzora. Do sada je očišćena trasa, djelomice je napravljen strojni iskop, a ugrađeni su geotekstil i tamponski sloj. Nabavljeni su tučenac, drobljenac, pragovi, tračnice, kolosiječni pribor, grudobrani i skretnice te ostala potrebna oprema.

Ishodovana je pravomoćna lokacijska dozvola, završen je glavni projekt te je provodobno pokrenuta porcedura izdavanja građevinske dozvole. Razlozi zbog kojih je došlo do maloga kašnjenja u nastavku radova jesu poteškoće koje su se pojavile u proceduri izdavanja građevinske dozvole te arheološka ispitivanja na trasi. Ni za izdavanje kao ni za plaćanje građevinske dozvole, ali ni za izvođenje arheoloških ispitivanja nije odgovoran niti je mjerodavan HŽ Cargo. Na izdavanje građevinske dozvole čekalo se jer, budući da mjerodavni nisu pravodobno izračunali i dostavili obračun, nije bilo moguće pravodobno izvršiti uplatu komunalnog i vodnog doprinosa, a što je preduvjet za izdavanje građevinske dozvole.

Osim toga, na prostoru predviđenome za izgradnju industrijskoga kolosijeka naišlo se na potencijalno arheološko nalazište. U skladu s uvjetima Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine angažirani su arheolozi koji su tijekom srpnja i kolovoza ove godine proveli arheološka ispitivanja. Tek nakon toga stvoreni su preduvjeti za službeno iskolčenje objekta. Sada, nakon što je izdana građevinska dozvola te su provedena arheološka ispitivanja, radovi su nastavljeni i, ako vremenske prilike budu naklonjene, moguće je radove završiti u roku od 45 do 60 dana.

Logistički centar u Slavonskome Brodu jedan je od strateških projekata HŽ Carga d.o.o. Ukupne količine roba na obradi u tome centru kretat će se oko tri milijuna tona, od čega će gotovo dva milijuna tona otpasti na prijevoz nafte i naftnih derivata, a oko milijun tona na prijevoz ostalih roba (žitarice, šećer, biogorivo i ostali industrijski proizvodi), priopćeno je SEEbizu iz HŽ Holdinga.
Tagovi: Logistički centar Slavonski Brod, HŽ Holding, HŽ Cargo, Hrvatske željeznice, Proizvodnja-Regeneracija d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Oštar pad indeksa, HPB gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštar pad indeksa, HPB gubitnik dana
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u ponedjeljak su pali, u danu u kojem je ostvaren solidan promet dionicama, uz sedam milijunskih izdanja.
Hrvatska otvorila japansko tržište za izvoz junećeg mesa
MESO
Hrvatska otvorila japansko tržište za izvoz junećeg mesa
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede je u suradnji s hrvatskim proizvođačima osiguralo pristup japanskom tržištu za juneće meso iz hrvatskog uzgoja, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva.
Dolar ojačao na početku tjedna
FOREX
Dolar ojačao na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima u uvjetima rasta napetosti između Rusije i Zapada zbog Ukrajine, dok za nove smjernice investitori čekaju odluke s ovotjedne sjednice američkog Feda.
Imovina obveznih mirovinskih fondova u 2021. porasla za 14 milijardi kuna
SNAŽAN RAST
Imovina obveznih mirovinskih fondova u 2021. porasla za 14 milijardi kuna
ZAGREB - Ukupna imovina pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova krajem 2021. godine dosegnula je 133 milijarde kuna i veća je za gotovo 12% ili 14 milijardi kuna nego u prethodnoj godini.
Azijska tržišta: Indeksi pali na početku tjedna
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali na početku tjedna
TOKYO – Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica pale, kao i prošloga tjedna, jer su ulagači oprezni uoči sjednice čelnika američkog Feda, koji će vjerojatno potvrditi da uskoro kane povećati kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE