GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZJZ objavio dopunjene preporuke za rad noćnih klubova

HZJZ objavio dopunjene preporuke za rad noćnih klubova
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 17:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kako je danas najavljeno na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite, uvode se nove mjere za klubove.

Krunoslav Capak rekao je ranije danas da su dorađene preporuke za noćne klubove prema kojima bi se trebali zatvoriti svi zatvoreni prostori u klubovima, a ljudi bi se trebali okupljati isključivo u otvorenim dijelovima klubova.

Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji te da se postave stolovi koji će omogućiti fizičku distancu među skupinama ljudi. Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite, ali i, po novome, sanitarni inspektori.

Rad u otvorenome i zatvorenome

"Preporučuje se rad noćnih klubova organizirati tako da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova. Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom preporučuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata (npr. kafića)", stoji u preporuci.

Plesni podij

"Preporučuje se ne koristiti plesni podij u funkciji prostora za ples. Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 m", objavljeno je u novoj preporuci.

Protuepidemijske mjere

"U okolnostima u kojima se iz epidemiološke anamneze oboljelih utvrdi da je izvor/okolnost zaražavanja SARS-CoV-2 virusom boravak u noćnom klubu, preporučuje se da sanitarni inspektor sukladno članku 69. stavak 2. točka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odmah obustavi rad objekta (noćnog kluba) s vremenom važenja odluke o obustavi rada sukladno mišljenju sanitarnog inspektora odnosno epidemiologa, te da naloži protuepidemijsku dezinfekciju i testiranje svih zaposlenika RT-PCR metodom na SARS-CoV-2. Sukladno rezultatima provedenih testiranja i epidemiološkoj procjeni određuje se mjera samoizolacije za sve osobe za koje je to potrebno", zaključuje se u preporuci.

Tagovi: preporuke za rad noćnih klubova, noćni klubovi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE