GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Google sugerira pomamu za kriptovalutama

I Google sugerira pomamu za kriptovalutama
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 15:33
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - U Googleovom pretraživanju izraz "kupujte kriptovalute" dosegnuo je  u siječnju najveći broj pretraživanja u povijesti. Euforija povezana s kriptovalutama primjetna je i na njujorškim burzama.

Dionice Twittera naglo su skočile tijekom vikenda, prvi put premašivši 70 dolara, budući da tvrtka, po uzoru na Teslu, razmišlja o pretvaranju dijela svojih novčanih rezervi u bitcoin.

Kriptovalute imaju tjedan strašnog rasta iza sebe. Čak je i bitcoin smogao snage da "napadne" 50.000 dolara nakon nekoliko mirnih tjedana. Rast se intenzivirao nakon što je Tesla objavio da je kupio bitcoine vrijedne 1,5 milijardi dolara. Sve više velikih igrača odlučuje na ovaj ili onaj način ući na ovo tržište.

Nedavno su dobre vijesti za bitcoin objavili i BNY Mellon (jedan od najvećih pružatelja financijskih usluga u SAD-u i vodeća institucija na području skrbničkih usluga) te Mastercard. Izdavatelj kreditnih kartica najavio je da će uskoro omogućiti vlasnicima kartica na svojoj mreži određene transakcije u kriptovalutama.

"Naša filozofija u vezi s kriptovalutama jednostavna je: to je izbor. Mastercard vam ne želi preporučiti da počnete koristiti kriptovalute. Ali mi smo ovdje kako bismo podržali kupce, trgovce i tvrtke u prenošenju digitalne vrijednosti - u tradicionalnom ili kripto valuti - koje oni ionako žele", rekao je Mastercard u izjavi.

Morgan Stanley također razmišlja o ulaganju u bitcoin, a sigurno je da će u nadolazećim tjednima i mjesecima rasti institucionalna potpora najpopularnijoj kriptovaluti.

Tagovi: Google, kriptovalute, bitcoin, Twitter, BNY Mellon, Mastercard, Tesla
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE