GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I MicroStrategy dodao goriva za uzlet bitcoina

I MicroStrategy dodao goriva za uzlet bitcoina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2021 / 19:25
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Bitcoin je danas preskočio razinu od 51.700 dolara prvi put u povijesti što je kulminacija optimizma koji traje već gotovo puna dva tjedna.

MicroStrategy je ovih dana objavio da će kupiti novih 600 milijuna američkih dolara u bitcoinima izdavanjem konvertibilnih obveznica (koje dospijevaju u veljači 2027.).

MicroStrategy, pružatelj poslovne inteligencije, bio je vrlo hrabar u kupnji bitcoina i postavljanju novih standarda sa svojim novčanim rezervama prošle godine. Početkom mjeseca posjedovao ih je 72.000, što s 50.000 dolara znači 3,6 milijardi dolara imovine. Sve više tvrtki odlučuje se pretvoriti dolare u kriptovalute, najzvučniji potez zasigurno je povukao Elon Musk ili "njegov" Tesla koji je u bitcoin uložio čak 1,5 milijardi dolara. Svim skepticima u korporativnoj Americi Musk je tako priopćio da bitcoin postaje poželjno skladište vrijednosti u trenutku kada središnje banke vrtoglavim tempom tiskaju novac.

Uzlet bitcoina natjerao je mnoge da priznaju kako su pogriješili u kontekstu kriptovaluta.

Poznati ekonomist/pesimist, Peter Schiff ovih je dana morao priznati da je pogriješio. Godine 2012. tvrdio je da će cijena zlata za dvije godine doseći 5.000 dolara, što se nije dogodilo, ali kasnije je bio uvjeren da bitcoin nikada neće doseći 50.000 dolara.

"U redu, pogriješio sam u vezi s tim predviđanjem. Da vidimo koliko će dugo ostati preko 50.000 američkih dolara ili koliko će ljudi biti dovoljno pametno prodati po toj cijeni", tweetao je Schiff i u novom tweetu ostaje vjeran svom uvjerenju:

"Ulaganje je balon kad cijena nije povezana s osnovnom sadašnjom vrijednošću ulaganja ili razumnim očekivanjem njegove buduće vrijednosti, ulagači su snažno uvjereni u daljnji rast cijena, a strah od gubitaka je nizak. Pri cijeni od 50.000 dolara bitcoin je najveći balon svih vremena.", zaključuje Schiff.

Tagovi: MicroStrategy, bitcoin, kriptovalute, Peter Schiff, Tesla, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE