GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I tržišta kriptovaluta osjećaju posljedice širenja koronavirusa

I tržišta kriptovaluta osjećaju posljedice širenja koronavirusa
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2020 / 20:57
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
NEW YORK - Izbijanje koronavirusa u Aziji počinje utjecati i na svijet kriptovaluta na neke nepredviđene načine - otkazivanje konferencija, pa čak i zatvaranje objekata koji obrađuju transakcije.

Od neformalnih MeetUpsa održanih tijekom prvih dana Bitcoina do ekstravagantnih tuluma nba vrhuncu pomame za kriptovalutama, skupovi su bili ključni za kreiranje interesa investitora. Primjerice, NiTROn2020 u Seulu, Hong Kong Blockchain Week 2020 i Token2049 odgođeni su.

Izvješteno je da je za početnike kriptovaluta DeFiner otkazao investitore u čak deset gradova zbog epidemije koja je zahvatila dijelove Kine. Rudarski bazen BTC.top, čija računala pomažu u provjeri transakcija, objavio je da su jednu od njegovih farmi poslužitelja zatvorile kineske vlasti želeći spriječiti širenje virusa. Proizvođači opreme, uključujući MicroBT, proizvođač zupčanika koje koriste rudarske farme, objavili su da odgađaju isporuke.

"Koronavirusni će događaji nažalost biti više 'normalni' nego 'crni labud' tijekom narednih desetljeća", rekao je Dave Balter, izvršni direktor u istraživanju kriptovaluta Flipside.

"Utjecaj na specifične industrije osjetit će se, ali to će postati dio nove normalnosti.", dodaje Batler.

Utječe li virus na cijene novčića raspravljalo se od početka epidemije. Zagovornici kažu kako su pomogli u podizanju privlačnosti kriptovaluta, dok skeptici navode nedostatak snažne povezanosti s drugim kategorijama imovine. Kripto indeks Bloomberg Galaxy skočio je 60% od prosinca.

Kina je epicentar kripto sektora gotovo od uvođenja bitcoina godine 2009. Dvadeset od top 50 razmjena kriptovaluta utemeljeno je u azijsko-pacifičkoj regiji i činilo je oko 40% bitcoin transakcija u prvoj polovici 2019. godine, prema podacima iz Chainalysisa. Unutar regije većina razmjene dogodila se upravo u Kini, utvrdile su istraživačke tvrtke.

Pet rudarskih subjekata - svi oni sa sjedištem u Kini - kontroliraju oko 50% sve računalne snage na Bitcoin mreži, otkrila je analiza iz TokenAnalyst-a, o čemu je SEEbiz pisao prije nekoliko dana.

Tagovi: kriptovalute, koronavirus, bitcoin, Bloomberg Galaxy
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE