GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I tržišta kriptovaluta osjećaju posljedice širenja koronavirusa

I tržišta kriptovaluta osjećaju posljedice širenja koronavirusa
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2020 / 20:57
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
NEW YORK - Izbijanje koronavirusa u Aziji počinje utjecati i na svijet kriptovaluta na neke nepredviđene načine - otkazivanje konferencija, pa čak i zatvaranje objekata koji obrađuju transakcije.

Od neformalnih MeetUpsa održanih tijekom prvih dana Bitcoina do ekstravagantnih tuluma nba vrhuncu pomame za kriptovalutama, skupovi su bili ključni za kreiranje interesa investitora. Primjerice, NiTROn2020 u Seulu, Hong Kong Blockchain Week 2020 i Token2049 odgođeni su.

Izvješteno je da je za početnike kriptovaluta DeFiner otkazao investitore u čak deset gradova zbog epidemije koja je zahvatila dijelove Kine. Rudarski bazen BTC.top, čija računala pomažu u provjeri transakcija, objavio je da su jednu od njegovih farmi poslužitelja zatvorile kineske vlasti želeći spriječiti širenje virusa. Proizvođači opreme, uključujući MicroBT, proizvođač zupčanika koje koriste rudarske farme, objavili su da odgađaju isporuke.

"Koronavirusni će događaji nažalost biti više 'normalni' nego 'crni labud' tijekom narednih desetljeća", rekao je Dave Balter, izvršni direktor u istraživanju kriptovaluta Flipside.

"Utjecaj na specifične industrije osjetit će se, ali to će postati dio nove normalnosti.", dodaje Batler.

Utječe li virus na cijene novčića raspravljalo se od početka epidemije. Zagovornici kažu kako su pomogli u podizanju privlačnosti kriptovaluta, dok skeptici navode nedostatak snažne povezanosti s drugim kategorijama imovine. Kripto indeks Bloomberg Galaxy skočio je 60% od prosinca.

Kina je epicentar kripto sektora gotovo od uvođenja bitcoina godine 2009. Dvadeset od top 50 razmjena kriptovaluta utemeljeno je u azijsko-pacifičkoj regiji i činilo je oko 40% bitcoin transakcija u prvoj polovici 2019. godine, prema podacima iz Chainalysisa. Unutar regije većina razmjene dogodila se upravo u Kini, utvrdile su istraživačke tvrtke.

Pet rudarskih subjekata - svi oni sa sjedištem u Kini - kontroliraju oko 50% sve računalne snage na Bitcoin mreži, otkrila je analiza iz TokenAnalyst-a, o čemu je SEEbiz pisao prije nekoliko dana.

Tagovi: kriptovalute, koronavirus, bitcoin, Bloomberg Galaxy
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi skočili nakon Powellovih poruka
SKOK
Wall Street: Indeksi skočili nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki su indeksi porasli u utorak nakon komentara predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella koji pokazuju da je inflacija počela jenjavati.
Powell: Inflacija počinje jenjavati
FED
Powell: Inflacija počinje jenjavati
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je u utorak da je dezinflacija "počela", ali da će potrajati.
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Utorak je donio blagi pad indeksa Zagrebačke burze uz značajniji promet.
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijski su indeksi u utorak imali mješovitu izvedbu, dok su ulagači probavljali povećanje kamatne stope australske središnje banke za 25 baznih bodova, uglavnom u skladu s očekivanjima.
Wall Street: Korekcija u tehnološkom sektoru, indeksi pali
PAD
Wall Street: Korekcija u tehnološkom sektoru, indeksi pali
NEW YORK - Američki indeksi pali su u ponedjeljak, predvođene Nasdaq Compositeom, dok su ulagači postajali sve oprezniji u pogledu povećanja prinosa na obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE