GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Include pokrenuo treći kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeamu

Include pokrenuo treći kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeamu
KAMPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2021 / 13:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Solinski Include, osnivača Ivana Mrvoša, u četvrtak je lansirao novu, treću po redu kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeam platformi, u kojoj planira od zainteresiranih investitora prikupiti do milijun eura novog kapitala.

Taj proizvođač Smart City rješenja, koja se koriste u 59 zemalja i više od 500 gradova diljem svijeta, pokrenuo je treću kampaniju na Funderbeam platformi, nakon što je 2017. godine postao prva hrvatska kompanija na toj platformi, a 2019. postavila rekord za najveću hrvatsku kampanju na platformi do danas, s prikupljenih 1,5 milijuna eura, izvijestili su iz te startup tvrtke.

„Ova runda bit će manja u odnosu na prethodnu, a cilj je da osiguramo manje financiranje kojim ćemo skalirati proizvodne procese kako bi zadovoljili sve veću potražnju te uspješno doveli tvrtku do realizacije B runde koju planiramo sljedeće godine“, naveo je Mrvoš na predstavljanju nove kampanje pred investitorima.

Mrvoš je naveo kako se radi o svojevrsnoj pre-series B rundi, u kojoj namjeravaju skupiti između 400 tisuća i 1 milijun eura. U svojoj najnovijoj financijskoj promociji ističu kako su prošli prvu fazu EIC akceleratora te rade na pripremi druge faze s ciljem realizacije investicije vrijedne 5,5 milijuna eura do kraja 2022.

Tvrtka koja je od 2015. godine prepoznatljivost gradila na Steora pametnim klupama, krajem 2020. godine krenula je u smjeru proizvodnje sustava koji doprinose rješavanju nekih od najvećih globalnih izazova današnjice. Uz nedavno predstavljene Aerys postaje za mjerenje kvalitete zraka, Include također proizvodi i rješenja za upravljanje otpadom. Prošle godine predstavljeni su Terra koševi koji smanjuju prikupljanje otpada za 80 posto, čime se smanjuju CO2 emisije, te troškovi prikupa otpada, navodi se u priopćenju iz te tvrtke.

Iz Includea najavljuju veliku investicijsku rundu planiranu krajem 2022. godine, a u najnovijoj kampanji na Funderbeam platformi osiguravaju kapital s kojim će zadovoljiti rastuću potražnju i ubrzati narudžbe novih proizvoda.

„Priče o uspjehu Includea i Funderbeama SEE svjedoče o živosti i inovativnosti hrvatskih poduzetnika, kao i tome da postoje ulagači sposobni prepoznati velik potencijal razvoja izvan ranije poznatih modela ulaganja i rasta. Zagrebačka burza kao suosnivač Funderbeama iznimno je ponosna na njihove uspjehe, kao i na druge uspješne priče o prikupljanju kapitala na našim platformama. Treća runda tvrtke Include, naše prve kampanje na Funderbeam SEE, dokaz je da uz adekvatno financijsko okruženje možemo osigurati rast kompanija koje u budućnosti imaju potencijala da se listaju na Zagrebačkoj burzi, te tako daju značajan doprinos razvoju hrvatskog financijskog tržišta“, istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.

Tagovi: Include, Funderbeam, Zagrebačka burza, Ivana Gažić
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE