GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indija planira ograničiti izvoz šećera

Indija planira ograničiti izvoz šećera
ŠEĆER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 13:34
Autor: SEEbiz / H
NEW DELHI/MUMBAI - Indija planira ograničiti izvoz šećera prvi put u zadnjih šest godina kako bi spriječila porast domaćih cijena, potencijalno ograničavajući ovosezonski izvoz na 10 milijuna tona, rekao je u utorak vladin izvor.

Indija je najveći svjetski proizvođač šećera i drugi najveći izvoznik iza Brazila. Još u ožujku planirala je ograničiti izvoz kako bi zadržala kontrolu nad lokalnim cijenama i osigurala stabilnu opskrbu na domaćem tržištu. U početku je planirala ograničiti izvoz na osam milijuna tona, ali je vlada kasnije odlučila dopustiti šećeranama da prodaju još šećera na svjetskom tržištu jer su procjene proizvodnje revidirane prema gore.

Indijsko udruženje šećerana revidiralo je svoju prognozu proizvodnje na 35,5 milijuna tona, u odnosu na prethodnu procjenu od 31 milijun tona.

Indijske šećerane do sada su potpisale ugovore o izvozu 8,5 milijuna tona šećera u tržišnoj 2021/2022. godini bez državnih subvencija. Od ugovorenih 8,5 milijuna tona, otpremile su oko 7,1 milijun tona.

Trgovci ocjenjuju kako će odluka da se šećeranama dopusti izvoz 10 milijuna tona pomoći zemlji da proda razumno velike količine šećera na svjetskom tržištu.

"Granica od 10 milijuna tona je prilično velika, a šećerane i vlada bit će zadovoljni time", rekao je trgovac koji nije želio biti imenovan.

Nakon izvoza od 10 milijuna tona, indijske zalihe šećera bi 1. listopada, kada počinje sljedeća sezona 2022.-23., iznosile bi ukupno šest milijuna tona, što je dovoljno da se zadovolji potražnja u sezoni tijekom tromjesečja oko prosinca, rekao je trgovac.

Tagovi: Indija, izvoz šećera, šećer
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE