GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

InfoDom odabran za projekt implementacije sustava za središnju javnu nabavu Kosova

InfoDom odabran za projekt implementacije sustava za središnju javnu nabavu Kosova
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2015 / 17:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka InfoDom odabrana je na natječaju Svjetske banke za projekt implementacije sustava za središnju javnu nabavu Kosova, izvijestili su u četvrtak iz te zagrebačke tvrtke.
Na natječaju Svjetske banke u konkurenciji globalnih kompanija tvrtka InfoDom iz Zagreba u konzorciju sa tvrtkom Komtel iz Prištine dobila je ugovor za implementaciju u čijem je fokusu središnja elektronička javna nabava.

Delegacija predstavnika institucija nadležnih za javnu nabavu Republike Kosova u posjetu hrvatskim tijelima državne uprave upoznala se i razmjenjuje iskustava u upravljanju sustavom elektroničke javne nabave. Elektronička javna nabava Kosova objedinjuje centralnu nabavu, e-Tendering, žalbene procedure, realizaciju ugovora i okvirnih sporazuma, e-Naručivanje, e-Aukcije (reverzne i prodajne) - "end to end" proces od planiranja do računa.

Po riječima direktora izvoznog programa tvtke InfoDom Hrvoja Sagraka, riječ je o projektu nacionalne važnosti za Republiku Kosovo, koji pored ekonomskih ušteda i osiguranja pravne urednosti, ima ciljeve izgradnje sustava cjelovite elektroničke javne nabave, sukladno najboljim europskim praksama i preporukama.

Taj projekt je i dio reforme javne uprave i izgradnje kapaciteta usmjerenih na ubrzani razvoj države, postizanje trajnih pozitivnih učinaka na gospodarstvo Kosova i usvajanje europskih standarda.

InfoDom u konzorciju s lokalnim partnerom ne samo da isporučuje informacijsku tehnologiju, već također i putem vlastite ekspertize, u području javne nabave, sudjeluje u konsolidaciji poslovnih procesa svih institucionalnih dionika u javnoj nabavi zajedno s preporukama za nadogradnju regulatornog okvira za e-javnu nabavu, navode iz te tvrtke.

Tagovi: InfoDom, Kosovo, Komtel, Hrvoje Sagrak, Svjetska banka
PROČITAJ I OVO
Za vikend u Splitu 37.000 putnika
GUŽVE
Za vikend u Splitu 37.000 putnika
SPLIT - Zrakoplovi i putnici polako, ali sigurno vraćaju se u splitsku zračnu luku, u kojoj se za vikend očekuje deset tisuća putnika, a tome treba pribrojiti još i 27 tisuća putnika u gradskoj luci.
SBITOP ove godine s najvećim prinosom u Europi
PRINOS
SBITOP ove godine s najvećim prinosom u Europi
LJUBLJANA - Europska središnja banka sastala se u četvrtak. Kako nema znakova promjena u monetarnoj politici (ECB će i u trećem tromjesečju održavati visoku razinu kupnje pandemijskih vrijednosnih papira od drugog tromjesečja), indeksi dionica postavljaju nove rekorde, slične američkim.
Crna Gora: Stanje katastrofalno, sezona nikakva
TURIZAM
Crna Gora: Stanje katastrofalno, sezona nikakva
PODGORICA - Na Crnogorskom primorju gostiju nema. Organizovanih dolazaka turista nema i stanje je mnogo lošije nego 2019. godine.
Cijene metala snažno rasle ove godine, ali iduća godina donosi smirivanje
METALI
Cijene metala snažno rasle ove godine, ali iduća godina donosi smirivanje
ZAGREB - Cijene osnovnih metala, procjenjuje Svjetska banka, u prosjeku će ove godine biti 36 posto više nego lani, ali u 2022. godini trebale bi se vratiti, "jer će ublažiti neka ograničenja u ponudi".
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno zbog inflacije
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno zbog inflacije
LONDON - Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo oprezno jer ulagači nisu htjeli previše riskirati zbog jačanja inflacijskih pritisaka u najvećim svjetskim gospodarstvima, što bi moglo navesti središnje banke na zaoštravanje monetarne politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE