GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inspektori zapečatili skijalište na Krvavcu

Inspektori zapečatili skijalište na Krvavcu
NIŠTA OD SKIJANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz
KRVAVEC - Skijalište na Krvavcu, koje je i danas bilo otvoreno unatoč vladinoj uredbi o zabrani rada, inspektori su tijekom dana zapečatili, potvrdio je RTC Krvavec za STA.

Postupak inspekcije još uvijek traje, ali upravitelji skijališta, koji su ujutro najavili da će biti otvoreni do kraja godine, unatoč zabrani rada, ne usuđuju se predvidjeti kako dalje.

U srijedu navečer vlada je usvojila uredbu kojom se zabranjuje rad žičara u Sloveniji do kraja godine. Prema Televiziji Slovenija, skijalište Krvavec ostalo je otvoreno u petak, a inspektori su ga već kaznili s 4.400 eura i zabranili mu rad.

Iz Rekreacijsko turističkog centra (RTC) Krvavec objasnili su za STA da je skijalište otvoreno danas i da unatoč novčanoj kazni koju je izrekla inspekcija, namjeravaju raditi do kraja godine.

Premijer Janez Janša u međuvremenu je danas na Twitteru podsjetio da su skijališta u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i drugim zemljama potpuno zatvorena, iako te zemlje imaju bolju epidemiološku sliku od Slovenije i veće zdravstvene rezerve za liječenje dodatnih pacijenata s covid-19. Kako je dodao premijer, neki se "doslovno sprdaju s našim zdravljem i životom".

Vladin glasnogovornik covid-19 Jelko Kacin rekao je na današnjoj konferenciji za novinare o trenutnoj situaciji u vezi s covid-19 da, iako je vlada zabranila rad žičara do kraja godine, skijanje možda neće biti moguće ponovo od 1. siječnja.

"Potrebno je pružiti bolju epidemiološku sliku, a kada se ti uvjeti ispune, i skijališta će biti puštena", upozorio je Kacin podsjetivši da žičare danas ne rade na skijalištima u mnogim europskim zemljama.

"U Austriji su se otvorila skijališta, ali oni imaju znatno bolju epidemiološku sliku", dodao je.

Uvjerio je da vlada radi na stvaranju uvjeta za ponovno pokretanje objekata na skijalištima već 1. siječnja. Iznad svega, mora se voditi računa da se škole za učenike prve trijade mogu ponovo otvoriti 4. siječnja. Međutim, za to treba pružiti bolju epidemiološku sliku, ponovio je.

Kacin je ponašanje upravitelja skijališta Krvavec komentirao riječima:

"Svatko se mora zapitati postoji li građanski neposluh."

Tagovi: Krvavec, RTC Krvavec, Jejko Kacin
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE