GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

InterCapital Asset Management preuzeo upravljanje fondova Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj

InterCapital Asset Management preuzeo upravljanje fondova Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj
FONDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 14:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - InterCapital Asset Mangement, vodeće nezavisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj, potpisalo je ugovor o preuzimanu upravljanja fondovima Društva Triglav Skladi registriranih u Hrvatskoj. Radi se o preuzimanju tri fonda ukupne imovine od 50 milijuna kuna.

Ovom transakcijom, InterCapital Asset Management učvršćuje svoju poziciju vodećeg nezavisnog društva za upravljanje imovinom u Hrvatskoj te dodatno radi važan korak ka povećanju imovine u balansiranim i dioničkim strategijama što je u skladu s dugoročnom strategijom razvoja društva.

Zaključenje transakcije očekuje se u narednih mjesec dana, po okončanju regulatornog procesa koji je u tijeku.

Nakon okončanja postupka preuzimanja, ukupna imovina pod upravljanjem InterCapital Asset Managementa iznosit će 3 milijarde kuna. Imovina se sastoji pretežito od ulaganja građana, odnosno malih ulagača.

„Ponosni smo, što smo u kompetitivnom procesu uspjeli preuzeti upravljanje fondovima Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj. Nakon preuzimanje fondova pod upravljanjem Platinum Investa početkom ljeta, ovo je drugo preuzimanje u nepuna dva mjeseca što pokazuje našu želju i smjer našeg razvoja koji je okrenut ka balansiranim i dioničkim strategijama. Veseli nas također što je u jednoj iznimno izazovnoj poslovnoj godini kao što je ova naše društvo pored ova dva preuzimanja pokrenulo i uslugu virtualnog savjetovanja naših klijenata u upravljanju njihovom imovinom te edukaciju šire javnosti o izazovima investiranja putem dvotjednih webinara, a dobilo je i certifikat društveno odgovornog poslovanja pri ulaganju sredstava naših ulagača. Sa svakim od ovih projekata prilagodili smo se izazovima vremena kako bismo nastavili pružati vrhunsku uslugu našim klijentima, te smo ujedno postavili novi standard u industriji upravljanja imovinom u zemlji.“, izjavio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave.

Tagovi: InterCapital Asset Management, Platinum Invest, Triglav Skladi, Triglav, Ivan Kurtović
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE