GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Interni memo Goldman Sachsa otkrio ono što će zanimati ljubitelje kriptovaluta

Interni memo Goldman Sachsa otkrio ono što će zanimati ljubitelje kriptovaluta
ULAZAK U IGRU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 22:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs formalno je započeo eru trgovine kriptovalutama na Wall Streetu.

Banka je u četvrtak obavijestila svoje tržišno osoblje da je novostvoreni odjel za kriptovalute uspješno trgovao s dvije vrste derivata povezanih s bitcoinima, prema internom memorandumu koji je ekskluzivno dobio CNBC.

Kripto tim postoji u odjelu za trgovinu globalnim valutama i tržištima u nastajanju, podnoseći izvješća partneru Goldmana Rajeshu Venkataramaniju, koji je napisao dopis, i dio je ukupnog napora banke u području digitalne imovine koji vodi Mathew McDermott.

Goldman Sachs, dominantna globalna investicijska banka za trgovanje fiksnim prihodima i dionicama, razmišljala je o stvaranju stola za trgovanje bitcoinima najmanje od 2017. godine. Tvrtka je u početku podnijela te planove i ponovno pokrenula tim za kripto trgovanje u ožujku, izvijestio je Reuters ranije ove godine. Dopis od četvrtka bio je prvi put da je Goldman službeno priznao svoje sudjelovanje u trgovini kriptovalutom.

Pod vodstvom izvršnog direktora Davida Salomona, Goldman nastoji proširiti svoju prisutnost na tržištu "selektivnim ukrcavanjem" institucionalnih investitora za kripto trgovanje kako bi proširio ponudu. Tvrtka je također rekla da je ovog tjedna pokrenula novu softversku platformu koja klijentima pruža najnovije cijene kriptovaluta i vijesti.

Banke, uključujući Goldman i rivala Morgana Stanleyja, najavile su planove za ponude ulaganja u bitcoin bogatim klijentima u njihovim odjelima za upravljanje bogatstvom, ali uglavnom su se klonile nestabilne imovine u svojim trgovinskim operacijama na Wall Streetu. Trgovci u tvrtkama poput JPMorgan Chasea su pitali menadžere kad bi se mogli početi "igrati" bitcoinom.

Derivati kojima se trguje u Goldmanu, bitcoin futuresi i terminski ugovori koji se ne mogu isporučiti, načini su klađenja na cijenu bitcoina. Ugovori se podmiruju u gotovini i ne zahtijevaju da se Goldman bavi stvarnim bitcoinima, koji se u industriji nazivaju "fizičkim bitcoinima", jer banka to još nije u mogućnosti to učiniti, napomenuo je Venkataraman u dopisu.

Tagovi: Goldman Sachs, bitcoin, Rajesh Venkataramani, John Waldron, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE