GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Isplata dividende iz Fonda hrvatskih branitelja počet će 28. rujna

Isplata dividende iz Fonda hrvatskih branitelja počet će 28. rujna
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2020 / 10:28
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Isplata dividende za 2019. iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) počet će u ponedjeljak, 28. rujna, a ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za prošli godinu iznosi nešto više od 12 i pol milijuna kuna, izvijestila je u utorak Fina.

Financijska agencija (Fina) objavila je na svojim internetskim stranicama da ukupan iznos dividende za 2019. iz Fonda HB iznosi 12.554.813,24 kuna, što po jednom udjelu iznosi 6,84 kuna.

Dividenda će se isplaćivati isključivo u poslovnicama Fine, a za to će trebati predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu, preslike navedenih dokumenata te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

Istaknuto je kako, s obzirom na to da je datum raspodjele dobiti Fonda HB 25. rujan 2020., pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 27. srpnja ove godine.

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 27. srpnjem ove godine ili su ranije otkupili svoje udjele i više ne raspolažu ni jednim udjelom.

Primanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata.

Tagovi: dividenda, Fond hrvatskih branitelja
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE