GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istarska županija predlaže 6-mjesečnu odgodu plaćanja zajmova poljoprivrednika

Istarska županija predlaže 6-mjesečnu odgodu plaćanja zajmova poljoprivrednika
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 15:14
Autor: SEEbiz / H
PULA - S ciljem ublažavanja negativnih posljedica u poljoprivredi, Istarska županija predložila je županijskoj skupštini donošenje odluke o privremenim mjerama odgode plaćanja zajmova na šest mjeseci u 2020. godini dodijeljenih putem Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Kako navode u županiji, aktualni trenutak u kojem se nalazi poljoprivreda Hrvatske i Istarske županije velikim dijelom je uvjetovan epidemiološkom situacijom i načinom na koji će se istarska poljoprivredna gospodarstva prilagoditi na novonastalu situaciju te dužinom trajanja preventivnih mjera.

Stoga je Istarska županija putem svog Upravnog odjela za poljoprivredu predložila županijskoj skupštini moratorij, odnosno donošenje odluke o privremenim mjerama odgode plaćanja zajmova na šest mjeseci u 2020. godini dodijeljenih putem Istarske županije - Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Riječ je o konkretnoj mjeri s trenutnim pozitivnim učinkom na sektor poljoprivrede i velikom broju korisnika županijskih poljoprivrednih kredita, ističu.

Ujedno, obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin osnovao je Povjerenstvo za poljoprivredu Istarske županije, kao savjetodavno tijelo župana, koje će imati zadatak aktivno pratiti i analizirati epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa na području županije te njene implikacije na poljoprivredu. Osim toga, Povjerenstvo će komunicirati i koordinirati aktivnosti sa županijskim Stožerom civilne zaštite vezane uz poljoprivredni sektor na području regije kao i predlagati mjere Vladi za potporu poljoprivrednom sektoru u svim segmentima.

"Također, predlagat će mjere za potporu poljoprivrednicima s područja Istre s ciljem održavanja djelatnosti i zadržavanja postojećih radnih mjesta te osmišljavati mjere, aktivnosti i projekte u sektoru poljoprivrede Istarske županije odnosno koordinirati javni i privatni sektor u poduzimanju mjera i aktivnosti koje imaju za cilj polučiti maksimalne rezultate u spašavanju sektora poljoprivrede", navode u Istarskoj županiji.

Dodaju kako je potrebno cjelovito sagledati poljoprivredu u Istri, ocijeniti postojeće stanje, evidentirati resurse i razvojne potencijale te kapacitete kako za proizvodnju i preradu, tako i kanale za plasman poljoprivrednih proizvoda.

Tagovi: Istarska županija, poljoprivreda, Fabrizio Radin, hrvatska poljoprivreda, istarska poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE