GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize

Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 08:35
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Šik ili spartanski kamping, minimalan ili glamping, za odmor u kontaktu s prirodom ne postoji isključivi izbor, nijanse pobjeđuju. Kamp je spreman udovoljiti stilskim potrebama talijanskih turista i odgovoriti uslugom kojom mu po mnogočemu mogu zavidjeti i najluksuzniji hoteli.

Čulo se to na nedavno održanom sajmu u talijanskom gradu Riminiju gdje se, u posebnom dijelu "SUN Beach & Outdoor Style 2020.", predstavila talijanska izložbena grupa posvećena trendovima u turizmu na plaži i otvorenom Faita Federcamping. Ova talijanska nacionalna kamping udruga zakupila je naime cijelu halu i nizom konferencija prezentirala kako bi se u bliskoj budućnosti trebao razvijati ovaj sektor.

U Riminiju se prije svega razgovaralo o vrijednosti zelenila u smislu stvarne vrijednosti za turističke tvrtke na otvorenom, predstavljen je i posebni priručnik za siguran boravak u kampovima u izazovnom vremenu post-Covida, što je izazov i za marketing sektor jer mora dati odgovore kako poboljšati aspekte sigurnog odmora i svih preventivnih mjera u kampovima.

U tom smislu, diplomanti outdoor turizma s prestižnih sveučilišta Bocconi iz Milana, La Sapienza iz Rima i Universita' degli Studi iz Terama, prezentirali su stanje u kampingu i predstavili ga kao segment akademske analize s istraživanjima koja su provela ova tri talijanska sveučilišna centra, a u ime i suorganizaciji Faite Federcamping i to u sektorima marketinga, potražnje, ponude i regulacijksog okvira.

Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine, a kao primjer isplativosti ulaganja u kvalitetu i marketing.

Naime, kako je rekla, Istra je ove godine po svojim rezultatima u kamping sektoru stala uz bok Venetu bez obzira što joj nije bilo omogućeno normalno poslovanje u rujnu, a što je talijanska profesionalna javnost zapazila i ocijenila kao uspjeh u doba krize.

A da bi se posjetiteljima ove kamping izložbe pod nazivom SUN 2020 zorno prikazali budući primjeri dobre prakse i što glamping znači na najvišim razinama, postavljeni su i stvarni modeli boravaka u prirodi. Inovativna okruženja osmislila su dva arhitekta koji su glampingom dodali kreativni dodir, spajajući tako prijateljski pristup s visokokvalitetnim materijalima, udobnošću i ravnotežom kojoj teže korisnici. Nisi Magnoni i Gian Paolo Venier, kozmopolitski dizajneri, obojica sa studijima u Milanu, dali su dvije interpretacije onoga što znači gostoljubivo i profinjeno integrirano okruženje u prirodi koje spaja tehnologiju i ljepotu s prirodom.

Dakle dani su dobri primjeri kako spasiti prirodu uz uvođenje najnovijih tehničkih inovacija za što ugodniji smještaj na otvorenom bez narušavanja i nametanja prevelike stege prirodi.

Tagovi: istarski kampovi, Istra, Bocconi, La Sapienza, hrvatski turizam, Poreč, Top Camping Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE