GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: 60%e Hrvata odreklo bi se hrane, tuširanja ili seksa za prolazak Hrvatske u finale

Istraživanje: 60%e Hrvata odreklo bi se hrane, tuširanja ili seksa za prolazak Hrvatske u finale
HRVATI I NOGOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2012 / 12:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvati su skloni avanturizmu kada je nogomet u pitanju. Naime, istinska ljubav prema vrhunskom europskom nogometu za 42% Hrvata znači spremnost zaputiti se u Poljsku/Ukrajinu bez ijednog novčića u džepu i tamo iskušati svoje sposobnosti snalaženja, a za njih 39% zapjevati hrvatsku himnu pred milijunskim gledateljstvom, bez obzira na glasovne mogućnosti i glazbeni talent.
Spremnost iskazati ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu istrčavanjem na teren za vrijeme utakmice – goli, zaogrnuti samo u hrvatsku zastavu, navelo je ipak samo 19% posto hrvatskih nogometnih fanova.

Pokazalo je to istraživanje na temu što nogomet i EURO znače hrvatskim navijačima i na što bi sve bili spremni da budu u centru događanja koje je provela agencija za istraživanje tržišta GfK za potrebe Carlsberga Croatia na uzorku od 200 muškaraca u dobi između 25 i 39 godina.

Da su Hrvati pravi nogometni entuzijasti i vjerni navijači potvrđuje i podatak da bi za besplatne karte i put u Poljsku / Ukrajinu bez razmišljanja bili spremni obrijati glavu i obojiti je u hrvatske nacionalne boje (42%) dok bi za ovu priliku ipak samo njih 15% bilo spremno u tangama odigrati utakmicu na središnjem gradskom trgu.

Koliko nam je važan dobar plasman Hrvatske na Europskom prvenstvu ukazuje i podatak da bi  60% Hrvata bilo spremno na neki način žrtvovati se za ulazak Hrvatske u EURO finale – mjesec dana biti na kruhu i vodi, odreći se tuširanja ili pak seksa.

Istraživanje je također pokazalo da za dvije trećinepolovice Hrvata (67%) pravo EURO iskustvo predstavlja euforija navijanja za nacionalnu reprezentaciju u dobrom društvu i odličnoj atmosferi, bilo u omiljenom kafiću ili kod kuće. Užitak u komentiranju, analizi utakmica i procjeni rezultata nalazi njih 22%, dok je samo 11% kao ultimativno EURO iskustvo navelo putovanje na neku od utakmica što je vjerojatno i posljedica gospodarskih prilika.   

Zanimljivo je da su Hrvati zainteresirani za proces priprema za EURO pa je više od polovice (54%) ispitanika navelo da bi rado bili dio tima koji priprema ovo prvenstvo. Da je riječ o velikom pothvatu potvrđuje i Carlsbergov tim od oko 500 ljudi, od kojih su neki pune četiri godine radili na pregovorima s UEFA-om i pripremama. Naime, kao službeni partner i pivo EURO-a još od 1988. godine, Carlsberg je i za ovo prvenstvo pazio na sve detalje, od priprema na terenu i organizacije Carlsberg Fan parkova koji nude zabavu i cjenovno prihvatljiv smještaj do najsitnijih logističkih detalja koji će omogućiti serviranje milijun čaša piva u samo 15 minuta pauze tijekom finalne utakmice 1. srpnja.

Tagovi: nogomet, EURO 2012., Carlsberg
PROČITAJ I OVO
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
Uskoro osnivanje Europske udruge za koordinaciju revitalizacije željezničke pruge Ljubljana-Zagreb
ŽELJEZNICA
Uskoro osnivanje Europske udruge za koordinaciju revitalizacije željezničke pruge Ljubljana-Zagreb
LJUBLJANA - Općine duž pruge Ljubljana-Metlika te države Slovenija i Hrvatska koordiniraju konačne detalje za uspostavu Europske grupe teritorijalne suradnje koja će koordinirati i pribaviti sredstva za revitalizaciju željezničke pruge Ljubljana-Zagreb.
Češka ponuda najpovoljnija za prugu Hrvatski Leskovac – Karlovac
PRUGA
Češka ponuda najpovoljnija za prugu Hrvatski Leskovac – Karlovac
ZAGREB - Na javno nadmetanje za radove na prometno-upravljačkom i signalno-sigurnosnom infrastrukturnom podsustavu projekta rekonstrukcije postojećeg i gradnje drugog kolosijeka na dionici pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac pristiglo je pet ponuda, a najjeftinija je ona češke tvrtke AŽD Praha u iznosu od 263,6 milijuna kuna.
Čeka nas značajno poskupljenje kulena
KULEN
Čeka nas značajno poskupljenje kulena
OSIJEK - Slavonsko-baranjski proizvođači suhomesnatih proizvoda pandemiju koronavirus osjetili su u manjoj mjeri u usporedbi s proizvođačima nekih drugih proizvoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE