GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: Bitcoin bi se mogao ponašati poput američkih obveznica

Istraživanje: Bitcoin bi se mogao ponašati poput američkih obveznica
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 08:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Najnovije istraživanje kripto tržišta Bloomberg Intelligencea sugerira da bi se bitcoin mogao početi ponašati više kao obveznice i zlato Sjedinjenih Država (SAD), a ne kao dionice.

U svom izvješću Crypto Outlook za kolovoz, koje su napisali viši strateg za robu Mike McGlone i viši analitičar tržišne strukture Jamie Coutts, istraživačka jedinica usporedila je tržišta bitcoina s tržištima zlata, obveznica i nafte, prenosi Cointelegraph.

Autori su sugerirali da su makroekonomski utjecaji poput monetarne politike Federalnih rezervi rezultirali sličnostima tržišta državnih obveznica i bitcoina:

"Stezanje tržišta i smanjenje globalnog rasta podupiru prelazak Federalnih rezervi na djelovanje "od sastanka do sastanka" u srpnju, što bi moglo pomoći okrenuti bitcoin prema usmjerenom nagibu više poput američkih državnih obveznica nego dionica."

Također su dodali da "priroda robe koja slijedi nakon pada" i pad prinosa na obveznice sugeriraju povećanje vjerojatnosti da će obveznice, zlato i bitcoin biti podržani kako se inflacija smanjuje.

Trezorske obveznice, koje se često nazivaju T-obveznice, dugoročni su državni dužnički vrijednosni papiri koje izdaje Ministarstvo financija SAD-a. Imaju fiksnu stopu povrata i rokove dospijeća u rasponu od 20 do 30 godina.

U izvješću se navodi da su kripto tržišta u srpnju dosegla najveći popust u usporedbi sa 100-tjednim pomičnim prosjekom. Dodalo se da je "nenormalno da se bitcoin drži znatno ispod svog 200-tjednog pomičnog prosjeka".

Analitičari su rekli da činjenica da je BTC bio 70% ispod svog vrhunca početkom kolovoza, ali još uvijek pet puta viši od najniže vrijednosti iz ožujka 2020. "pokazuje njegov potencijal".

Označili su zonu od 20.000 USD kao ključnu potporu i da očekuju da će se baza izgraditi, slično razini od 5.000 USD u 2018.-19.

Istraživači su zaključili da je bitcoin bio jedna od klasa imovine s najboljim rezultatima od svog početka prije desetak godina, dodajući:

"Mislimo da je više od istog pred nama, osobito jer se možda prelazi na globalni kolateral, s rezultatima koji su više usklađeni s državnim obveznicama ili zlatom."

Istraživanje Coinbasea provedeno u srpnju pokazuje da je profil rizika klase kripto imovine sličan onom dionica naftnog i tehnološkog sektora. Prema glavnom ekonomistu Coinbasea Cesareu Fracassiju, "korelacija između cijena dionica i kripto imovine značajno je porasla" od pandemije 2020. godine.

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, ethereum, ProShares, ETC Group, solana, cardano
PROČITAJ I OVO
Staničić: Sezona je odlična, prihod će biti velik
OPTIMIZAM
Staničić: Sezona je odlična, prihod će biti velik
ZAGREB - ""Imamo odlično prolazno vrijeme, imamo veći broj fiskaliziranih računa pa i prihoda u turizmu, ali treba pričekati ostatak glavne sezone, imamo i odlične najave za posezonu."
SAD: Evo koje su namirnice najviše poskupjele
POSKUPLJENJA
SAD: Evo koje su namirnice najviše poskupjele
WASHINGTON - Tijekom posljednjih 12 mjeseci cijene prehrambenih proizvoda porasle su 13,1%, što je najveći godišnji porast cijena od ožujka 1979., objavio je prošli tjedan američki Zavod za statistiku rada.
Američki milijarderi financiraju potragu za sirovinama na Grenlandu
SIROVINE
Američki milijarderi financiraju potragu za sirovinama na Grenlandu
ZAGREB - Grenland je mjesto koje je također značajno pogođeno klimatskim promjenama. Zbog globalnog zagrijavanja njegov ledeni pokrov nestaje najbrže do sada, a već su se našli i oni koji bi takvu situaciju htjeli iskoristiti.
Hrvatski turistički prihod premašit će 2019. za 800 milijuna eura
PRIHODI
Hrvatski turistički prihod premašit će 2019. za 800 milijuna eura
ZAGREB - Ukupni prihodi od turizma, procjenjuje HNB, mogli bi iznositi 11,3 milijarde eura, gotovo četvrtinu više nego lani (9,1 milijardu eura).
Zašto talijanski turisti zaobilaze Hrvatsku?
PRESKUPI
Zašto talijanski turisti zaobilaze Hrvatsku?
OPATIJA – Termin ferragosto, koji su hrvatski turistički djelatnici prihvatili kao sinonim za dolaske talijanskih gostiju u kolovozu, sve je više izvan upotrebe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE