GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje CNBC-a: Samo 8% Amerikanaca pozitivno gleda na kriptovalute

Istraživanje CNBC-a: Samo 8% Amerikanaca pozitivno gleda na kriptovalute
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 21:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nakon niza skandala i bankrota na kripto sceni, stavovi Amerikanaca o kriptovalutama naglo su se pogoršali, a CNBC-jeva ekonomska anketa za cijelu Ameriku pokazala je da većina daje prednost snažnoj regulativi.

Istraživanje CNBC-a pokazuje da 43% javnosti ima negativan stav o kriptovalutama, u odnosu na 25% u ožujku. Postotak s pozitivnim stavom pao je na samo 8% s 19%, a onih koji su neutralni je gotovo prepolovljen na 18% s 31%.

To je dramatičan pad za investiciju koja je reklamirana kao vlastita klasa imovine i imala je proslavljenu zabavu na globalnoj pozornici s višestrukim oglasima za Super Bowl i potporu slavnih osoba. Ta je popularnost privukla mnoge obične Amerikance kriptovalutama, a istraživanje pokazuje da je 24% javnosti u prošlosti ulagalo u kriptovalutama, trgovalo njima ili ih koristilo, što je porast u odnosu na 16% u ožujku.

Anketa na 800 Amerikanaca diljem zemlje provedena je od 26. do 30. studenog i ima marginu pogreške od +/- 3,5%. (Rezultati za kriptovalute iz ožujka potječu iz ankete NBC News.)

Prema anketi, 42% kripto ulagača sada ima donekle ili vrlo negativan stav o imovini, u skladu s rezultatom od 43% za sve odrasle osobe u anketi. Glavna razlika: 17% kripto ulagača je "vrlo negativno" u usporedbi s 47% ne-kripto ulagača.

Ali još uvijek bi mogao predstavljati problem za kriptovalute da povrate svoju vjerodostojnost jer se čini da je reputacija ključna za njezino vrednovanje.

"To je 90% maloprodajnog tržišta, što znači da je raspoloženje ulagača doista važno", rekao je Brian Brook, izvršni direktor Bitfuryja i bivši kontrolor valute, na ovotjednom samitu financijskih savjetnika CNBC-a. “Kada čitate priče o FTX-u na naslovnoj stranici Wall Street Journala, doslovno svaki dan u zadnjih 30 dana... ono što radi je relativno novim sudionicima, oni se uplaše. Kao rezultat toga, likvidnost je manja nego što bi bila, a volja ljudi za ulaganje manja je.”

Bez obzira je li ispitanik uložen u kriptovalute ili ne, vjerojatno će privoljeti da se to regulira jednako strogo kao dionice ili obveznice. Istraživanje je pokazalo da 53% javnosti kaže da bi kriptovalute trebale imati istu ili veću regulaciju i nadzor kao dionice i obveznice, što uključuje 21% svih odraslih i 16% kripto ulagača koji žele veću regulaciju.

Tagovi: kriptovalute, kripto scena, kripto zima
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE