GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izjava Janet Yellen srušila Wall Street, Nasdaq potonuo dva posto

Izjava Janet Yellen srušila Wall Street, Nasdaq potonuo dva posto
RASPRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 22:16
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američko tržište kapitala danas je bilo obilježeno negativnim sentimentom za što ponajprije možemo okriviti Janet Yellen.

Američka ministrica financija Janet Yellen priznala je danas da će možda biti potrebno određeno povećanje kamatnih stopa središnje banke kako bi se kontrolirao eksplozivan rast američkog gospodarstva, koji je dijelom uzrokovan milijardama dolara u vladinim poticajnim troškovima.

To je izazvalo pravu rasprodaju, pogotovo u tehnološkom sektoru.

S&P 500 umanjio je gubitke nakon što je pao više od 1% na najnižim razinama, pri čemu je indeks trgovao s najviših razina. Dow je nakon zatvaranja tržišta postao blago pozitivan. Nasdaq nije imao uspjeha, pao je za 1,9% u najgorem danu od ožujka.

Ulagači će iščekuju tromjesečna izvješća nekoliko tvrtki, uključujući Lyft (LYFT) i Virgin Galactic Holdings (SPCE). Sveukupno, dosadašnji korporativni rezultati lako su premašili procjene, s 85% tvrtki iz sastava S&P 500 koje su izvijestile da su premašile očekivanja za više od 22,1%, prema podacima analitičara Credit Suissea Jonathana Goluba.

Dionice sada ulaze u sezonski stagnirajuće razdoblje za dobicima. A kako poslovni rezultati pomalo prestaju biti glavna tema, investitori će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci reagirati na kretanja oko monetarne politike i moguće porezne promjene, a ne na određene fundamente pojedinih kompanija. Zato je izjava američke ministrice financija danas toliko odjeknula.

Tagovi: Janet Yellen, Wall Street, Nasdaq, Lyft, Virgin Galactic
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE