GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izložba autora animiranog filma u Salonu Izidor Kršnjavi

Izložba autora animiranog filma u Salonu Izidor Kršnjavi
CRTIĆI U PRIMIJENJENOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2015 / 15:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - UBU-Udruga bivših učenika ŠPUD-a u suradnji sa Školom Primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb provodi projekt 'CUP – Crtići u Primijenjenoj' koji će rezultirati izložbom autora animiranog filma koja se otvara  9. studenog u 19 h u Izložbenom salonu 'Izidor Kršnjavi'. 

Ideja je CUP-a okupljanje autora  u području animiranog filma, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika, od sredine prošlog stoljeća do danas, umrežavajući autore po godinama, temama i produkcijskim kućama. Na izložbi  u Salonu bit će prikazana selekcija ranih radova autora nastalih za vrijeme njihovog školovanja u Primijenjenoj te pretežito autorski animirani filmovi objavljeni nakon školovanja s naglaskom na recentne radove. Samoj izložbi će prethoditi online postava projekta na društvenim mrežama koja će funkcionirati kao interaktivna kampanja, a koja će okupljati ključne aktere ovog projekta povezivajući ih s publikom.

'CUP – je dio dugoročnog razvojnog projekta 'UBUdućnost', a  realizira se kroz jednogodišnje i dvogodišnje manje projekte koji okupljaju i istražuju rad i djelovanje bivših učenika ŠPUD-a po načelu nekih tematskih zamišljenih cjelina. Rezultat tog istraživanja je izložba, publikacija i popratni program. Publikacija u tom slučaju funkcionira kao monografija ŠPUD-a u nastanku.

Prvi takav realiziran projekt bio je 'SUP - Strip u Primijenjenoj/ Od Julesa preko Novog kvadrata do danas'. Ovaj projekt iz 2013.g. okupio je 35 autora stripa, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika koji su se bavili ili se bave medijem stripa u razdoblju od sredine prošlog stoljeća do danas, kao i mlade generacije strip crtača čije vrijeme tek dolazi', istaknuli su voditelji projekta.

Neki od autora animiranog filma čiji će radovi biti izloženi: Krešimir Zimonić, Joško Marušić, Daniel Šuljić, Milan Trenc, Štef Bartolić, Daniel Žeželj, Goran Sudžuka, Sanja Šantak, Dinko Kumanović, Marko Meštrović, Martina Meštrović, Matija Pisačić, Denis Krašković, Simon Bogojević Narath, Antonija Veljačić, Lea Kralj Jager, Tomislav Šoban, Martin Babić, Pavao Stanojević, Ivana Pipal i dr. Izložba će biti postavljena u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u sklopu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Maršala Tita 11, od 9. do 19. studenog 2015. Projekt  koji provodi  UBU - Udruga bivših učenika ŠPUD-a, a u produkciji umjetničke platforme Organizam IA,  sufinancirali su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba i Ministarstvo kulture.

ORGANIZAM | Kontinuirana progresivna edukacija je u fokusu djelovanja neformalnog saveza udruga kojeg čine: UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, Sintoment – Udruga za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture, Babushke – studio za vizualne komunikacije i specijalne moći i Nefunkcionalni Most – arhitektonska grupa. Kroz 40 projekata i suradnji u posljednjih 6 godina, Organizam je uspostavio iznimno uspješnu platformu djelovanja na području povezivanja kreativnih žarišta s lokalnom zajednicom, senzibilizacije šire javnosti za kulturu i umjetnost te njenog upućivanja na postojeće kreativne resurse, rasvjetljavanja i promocije nasljeđa vizualne kulture, strateškog umrežavanja s akterima civilne i kulturne scene, osmišljavanja novih modela edukacije te njegovanja internacionalnih suradnji i interdisciplinarnog pristupa.


Tagovi: Crtići u Primijenjenoj, Salon Izidor Kršnjavi, ŠPUD, Sanja Šantak, Martin Babić, Krešimir Zimonić, Joško Marušić, Daniel Šuljić, Milan Trenc
PROČITAJ I OVO
Kina intenzivira proizvodnju rijetkih minerala
MINERALI
Kina intenzivira proizvodnju rijetkih minerala
SINGAPUR - Kina je u petak objavila da će rudarskim kompanijama na početku godine omogućiti vađenje znatno većih količina rijetkih minerala u skopu godišnje kvote nego na početku prošle godine.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s blagim dobitkom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s blagim dobitkom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobexi blago porasli uz skroman obujam trgovanja, pri čemu je tek dionicom Atlantske plovidbe ostvaren milijunski promet.
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon jučerašnjeg teškog pada
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon jučerašnjeg teškog pada
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica porasle, nakon oštrog pada dan prije, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta dosegnula najvišu razinu u godinu i pol dana jer se u SAD-u očekuje agresivno povećanje kamatnih stopa.
Wall Street pao, trgovanje nesigurno
PAD
Wall Street pao, trgovanje nesigurno
NEW YORK – Nakon vrlo nesigurnog trgovanja i velikih oscilacija cijena dionica, burzovni indeksi na Wall Streetu završili su u četvrtak u minusu jer su ulagači i dalje pod dojmom poruka američke središnje banke o zaoštravanje monetarne politike.
Norveški fond znatno povećao mirovine građana u 2021.
MIROVINE
Norveški fond znatno povećao mirovine građana u 2021.
OSLO - Norveški državni mirovinski fond objavio je u četvrtak da je u 2021. godini ostvario prinos na ulaganja za mirovine građana od 1.580 milijardi norveških kruna (177 milijardi dolara) zahvaljujući ponajprije rezultatima dionica tehnoloških kompanija,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE