GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakovina s kineskom veleposlanicom o suradnji u poljoprivredi

Jakovina s kineskom veleposlanicom o suradnji u poljoprivredi
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2014 / 16:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Deng Ying, kineska veleposlanica u Hrvatskoj susrela se 1. travnja s Tihomirom Jakovinom, hrvatskim ministrom poljoprivrede.
Dvije strane razmjenile su mišljenja o jačanju praktične suradnje dviju zemalja na područjima poljoprivrede, poljoprivredne tehnologije i trgovine te prerade poljoprivrednih proizvoda, ribarstva, znanosti i tehnologije.

Suradnja Hrvatske s Narodnom Republikom Kinom odvija se na temelju Sporazuma o suradnji u poljoprivredi koji je u rujnu 2006. godine potpisan između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede Narodne Republike Kine. Ovim sporazumom je predviđena suradnja u područjima poljoprivredne znanosti i tehnologije, biljne i životinjske genetike i uzgoja, veterinarstva, sigurnosti i kvalitete hrane i razmjeni znanstvenika i stručnjaka. Kineska strana je iskazala veliki interes za suradnju u području poljoprivrede, biotehnologije, zaštite okoliša i molekularne biologije, što je rezultiralo sa šest znanstvenoistraživačkih projekata, a značajna je i suradnja između Hrvatske i Kine u području sjemenarstva, rasadničarstva, stočarstva i ribarstva.

U lipnju 2013. godine prilikom posjete kineskog zamjenika ministra poljoprivrede Republici Hrvatskoj, potpisan je Memorandum o razumijevanju između Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kineske Akademije znanosti poljoprivredne mehanizacije na području znanstvene, tehničke i istraživačko-razvojne suradnje na polju poljoprivredne mehanizacije.

Tagovi: Tihomir Jakovina, Deng Ying, poljoprivreda, Kina, hrana, ribarstvo
PROČITAJ I OVO
Vraća li se Barcelona masovnom turizmu?
TURIZAM
Vraća li se Barcelona masovnom turizmu?
BARCELONA - Barcelona je pretrpjela velike gubitke zbog izostanka turista tijekom pandemije. Lokalna politika ulaže mnogo napora da se brojke vrate na pretpandemijsku razinu. Kritičare masovnog turizma nitko ne sluša.
Dan D za tržište kriptovaluta
ETF-ovi
Dan D za tržište kriptovaluta
ZAGREB - Dugo očekivani ETF ProShares ponudit će izloženost bitcoin terminskim ugovorima.
Azijska tržišta: Skok indeksa zahvaljujući tehnološkom sektoru
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Skok indeksa zahvaljujući tehnološkom sektoru
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, a najviše, kao i jučer na Wall Streetu, u tehnološkom sektoru, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta znatno pala.
Wall Street: S&P 500 porastao, Dow Jones pao
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 porastao, Dow Jones pao
NEW YORK – Na Wall Streetu je u ponedjeljak Dow Jones indeks blago pao, dok je S&P 500 porastao, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica velikih tehnoloških kompanija.
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u ponedjeljak su u odnosu na petak pali, a promet je povećan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE