GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf: Ne znamo ništa o ulaganjima Zarubežnjefta

Janaf: Ne znamo ništa o ulaganjima Zarubežnjefta
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2012 / 14:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Janafa su reagirali na jučerašnje medijske napise o tome kako je ruska državna naftna kompanija Zarubežnjeft zainteresirana za ulaganja u kapacitete Janafa i gradnju produktovoda Slavonski Brod-Zagreb-Omišalj te da bi ukupan iznos planiranih ulaganja bio veći od milijarde eura.
Rekao je to, podsjetimo, na jučerašnjoj novinskoj konferenciji generalni direktor Zarubežnjefta Nikolaj Brunič. Iz Janafa kažu kako ne postoje nove materijalne činjenice koje bi potvrdile te tvrdnje te tako utjecale na pad ili rast cijene dionica Janafa. U dan i pol trgovine nakon toga, dionice Janafa uzletjele su gotovo za četvrtinu.

Brunič je jučer između ostalog izjavio kako Zarubežnjeft u suradnji s Janafom želi sudjelovati u geološkim istraživanjima ležišta ugljikovodika na devet lokacija u Hrvatskoj u što je spreman uložiti više od 100 milijuna eura. Na pitanje zašto Zarubežnjeft u taj posao planira ući s Janafom koji nema iskustva u istraživanjima ležišta nafte i plina, a ne s Inom, odgovorio je da je Janaf za razliku od Ine izrazio spremnost za sudjelovanje, odnosno da Ina nije odgovorila na pismo koje joj je u vezi tog projekta poslao Zarubežnjeft.
Tagovi: Janaf, Zarubežnjeft, Nikolaj Brunič
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE