GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josipović u Kninu: Sustav je spreman, ali vojnici su čudom spašeni

Josipović u Kninu: Sustav je spreman, ali vojnici su čudom spašeni
NAKON POŽARA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2011 / 18:28
Autor: SEEbiz / Večernji list
KNIN - U bivšoj vojarni "Stara straža" trenutno nema detonacija, a nešto iza 15 sati četiri Kanadera i dva AirTraktora gase vatru i pokušavaju sanirati požarište.
– Vojne i civilne službe učinile su sve da zbrinu i evakuiraju civile i vojnike koji su bili u opasnosti nakon izbijanja požara i eksplozija u vojnom skladištu – kazao je predsjednik Ivo Josipović nakon što je u kriznom stožeru kninskog doma HV-a izviješten o situaciji na terenu i oko vojarne "Stara straža". Uz predsjednika na sjednici stožera sudjelovali su i ministar Darko Milinović, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, ministar obrane Davor Božinović, načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić, ravnatelj DUZS-a Damir Trut te gradonačelnica grada Knina Josipa Rimac.

Predsjednik je dodao i da su vojnici čudom spašeni te kako je najbitnije da nitko od civila i vojnika nije stradao.

– Ovo je događaj koji je teško predvidjeti, a upravo je ovo prilika u kojoj sa sigurnošću možemo reći da zbog spremnosti sustava nije bilo žrtava i većih razaranja – rekao je predsjednik Josipović prije odlaska u obilazak obitelji koje su se vratile u Pađene.

Predsjednik je posjetio obitelj Rapo u Oćestovama gdje su mu vlasnici objekta kojemu su uslijed detonacije popucali zidovi rekli kako se nadaju da će im šteta biti sanirana. – Kada su počele eksplozije bio sam samo 700 metara od vojarne i bacio sam se na tlo gdje sam od straha ostao ležati još sat i pol vremena - rekao nam je Nikola Rapo pokazujući ogrebotine. Jedna mještanka nam je nakon odlaska predsjednika objasnila kako se nadala da će u Kninu biti zbrinuta nekoliko dana odnosno dok ne prestanu eksplozije, ali da je odlučeno da se vrate.
Tagovi: Ivo Josipović, Pađene, Knin, Hrvatska vojska
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE