GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan: Evo zašto je ether trenutno bolja oklada od bitcoina

JPMorgan: Evo zašto je ether trenutno bolja oklada od bitcoina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 19:57
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - JPMorgan objavio je danas zanimljivu bilješku za investitore u kojoj je pokušao objasniti zašto etheru posljednjih tjedana na tržištu ide bolje nego bitcoinu.

Dva su razloga za to: poboljšanja u likvidnosti te veći promet na javnoj blockchain mreži Ethereum.

Komentari dolaze nakon što je ethereum (ETH) u utorak zabilježio rekordnu razinu od 2.750 američkih dolara, dok se bitcoin (BTC) trudio dobiti zamah na 55.000 američkih dolara, što je 10.000 američkih dolara niže od povijesnog rekorda ostvarenog prije nekoliko tjedana.

"I BTC i ETH doživjeli su usporedivi šok likvidnosti početkom ovog mjeseca koji je sljedećih dana pokrenuo usporedivi događaj smanjenja poluge na njihovim tržištima derivata." kaže bilješka.

“Ali dubina ETH spot-a se oporavila brže i ako ništa drugo, uvjeti likvidnosti na nekim burzama bolji su nego prije tog događaja. Veći promet na ETH javnom blockchainu znači da se osjetno veći dio tih tokena može smatrati visoko likvidnim, što dodatno otupljuje utjecaje likvidacija terminskih ugovora."

"To sugerira da procjene ETH-a mogu manje ovisiti o poluzi potražnje od BTC-a, tehničkog, ali povremeno važnog vjetra koji gura cijenu prema gore."

U vrijeme pisanja ovog članka ethereum se trguje na 2.700 američkih dolara, dok se bitcoin vratio ispod 55.000 američkih dolara nakon što nije uspisio svladati razinu otpora koja se formirala na 55.800 američkih dolara.

Analitičar tržišta eToro Simon Peters pripisao je nedavni porast ethereuma valu potražnje institucionalnih ulagača.

„Temelj ovoga je potražnja institucionalnih investitora. Iako sada mogu imati određenu izloženost bitcoinu, institucije sada diverzificiraju svoju izloženost, a ethereum je prirodni sljedeći odabir. To ostavlja drugu kriptovalutu prema tržišnoj kapitalizaciji u dobrom položaju. "

Tagovi: JP Morgan, ether, ethereum, kriptovalute, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE