GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kad kaže Guskova, valjda je tako...

Kad kaže Guskova, valjda je tako...
LJUDI I IZJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2015 / 14:02
Autor: Miroslav Flego
KOMENTAR - Ruska akademkinja Jelena Guskova je u intervjuu beogradskim Večernjim novostima iznijela je niz pohvala na račun Srbije i Srba jer "nijedan Srbin nikada nije pucao u Rusiju", i zato je Rusiji Srbija "jedinstven prijatelj u svijetu, možda čak i jedini, najiskreniji, naš brat".
Guskova nadalje podsjeća kako su Rusi i Srbi "u svim velikim historijskim događajima uvijek bili zajedno", a zadnjih godina su "krenule u novu, zajedničku historiju". Rusija je, kaže Guskova, uvijek bila uz Srbiju kada je bila pod pritiscima kao što je to danas "u zajedničkoj borbi da Kosovo ne bude primljeno u UNESCO", a Srbija se odužila time što nije poduprla sankcije EU protiv Rusije "a to i rukovodstvo i narod moje zemlje izuzetno cijene". Upozorila je kako bi eventualni ulazak Srbije u NATO "narušio dobre odnose". Akademkinja Guskova izrekla je i jednu rečenicu, bolje reći, ocjenu Srba koja zaslužuje da ju u cijelosti citiramo.

- Najiskrenije, bez imalo pretjerivanja, vjerujem da će Rusi i Srbi spasiti svijet! Rusi zbog svoje jačine i moći, a Srbi zato što su uvijek bili borci za pravdu i dobro, ne samo svoje nego i dobro svih koji ih okružuju – rekla je Guskova.

Za razliku od uvažene Guskove, oni koji "okružuju" Srbiju baš nemaju najbolja dobrosusjedska iskustva i teško se mogu složiti s mišljenjem ruske akademkinje da su "uvijek bili borci za pravdu i dobro". U Hrvatskoj su ostavili krvavog traga od Vukovara, Ovčare, Vinkovaca, Osijeka do Škabrnje i Dubrovnika. Dok su gotovo pet godina držali pod okupacijom trećinu teritorija Hrvatske, priznate države od većine svijeta, provodili su i proveli do kraja etničko čišćenje koje se u Srbiji uopće ne spominje za razliku od organizirane i već ranije uvježbavane bježanije nastale u prvim satima Oluje. To da su Srbi "uvijek bili borci za pravdu i dobro" najbolje su osjetili onih 3 210 ubijenih Hrvata samo u 1991. i obitelji gotovo tisuću Vukovaraca koji se i dalje vode kao nestali. U BiH su ovi, prema Guskovoj, "borci za pravdu i dobro" počinili najgroznije zločine, Sarajevo su iz svojih gnijezda s okolnih brda držali 44 mjeseca u potpunom okruženju gađajući topništvom i vojne i civilne ciljeve, a snajperisti su se hvalili posebice kada bi pogodili dijete jer za to, kažu, treba više umješnosti jer je "cilj manji".

U Srebrenici su, utvrdio je sud u Haagu osudivši desetak "boraca za pravdu i dobro" na najteže pa i doživotne kazne, počinili genocid nad Bošnjacima ubijajući muškarce od 16 do 70 godina koji su se povlačili s područja koje su Srbi osvojili. Muškarci su ubijani kako bi se "više ne bi rađali muslimani". Na Kosovu gdje danas Srbi iz Srbije, pa i najviši državni dužnosnici, moraju od Prištine zatražiti dozvolu za posjet državi koju nazivaju "lažnom", srpska vojska i policija počinila je grozne zločine zbog kojih je reagirala međunarodna zajednica i tri mjeseca (upravo koliko su Srbi držali Vukovar u okruženju)
bombardirala srpske vojne i policijske ciljeve i prisilila ih da napuste Kosovo.

Nije vrag da ne valjaju ni Hrvati, ni Bošnjaci ni Albanci, a samo su "borci za pravdu i dobro" uvijek bili u pravu kakvim ih doživljava uvažena ruska akademkinja Jelena Guskova.
Tagovi: Jelena Guskova, Srbija, Rusija, Kosovo, UNESCO, Srebrenica, Vukovar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i vrlo niska likvidnost
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i vrlo niska likvidnost
ZAGREB - Na hrvatskom tržištu kapitala u četvrtak nije bilo jasnog sentimenta s obzirom na tek manje pomake dioničkih indeksa, dok je likvidnost tržišta osjetno oslabila.
Žigman: Zeleni, cyber i kripto rizici, nova su upozorenja za financijska tržišta
UPOZORENJE
Žigman: Zeleni, cyber i kripto rizici, nova su upozorenja za financijska tržišta
ROVINJ – Na konferenciji „Izazov promjene: Novi obzori“ koja se danas i sutra održava u Rovinju predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman govorio je o lociranju sistemskih rizika i izazovima koje oni donose.
Bitcoin na novom rekordu
KRIPTOVALUTE
Bitcoin na novom rekordu
NEW YORK - Bitcoin je uzletio do novog rekorda i prvi se puta našao iznad razine od 66.000 dolara.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u četvrtak trguje oprezno jer ulagače zabrinjava situacija na kineskom tržištu nekretnina, dok podršku burzama pruža jučerašnji rast Wall Streeta.
Wall Street: S&P 500 ojačao šesti uzastopni dan
POZITIVAN NIZ
Wall Street: S&P 500 ojačao šesti uzastopni dan
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica porasle i u srijedu, pri čemu je S&P 500 indeks ojačao šesti dan zaredom, što se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE