GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kakao će biti sve skuplji

Kakao će biti sve skuplji
ROBNA TRŽIŠTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2016 / 08:30
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijena kakaa, koji je jedna od glavnih sirovina u konditorskoj industriji, vjerojatno će ponovo porasti, uslijed suše u zapadnoafričkim regijama.
Još prije pet tjedana Međunarodna kakao organizacija procijenila je da će deficit u opskrbi ove godine iznositi 113.000 tona. Međutim, situacija se u međuvremenu pogoršala tako da će deficit sigurno biti značajno veći.

Međunarodna trgovačka grupa Olam Agrarverarbeitungs, lider u distribuciji kakaa, povećala je svoju procjenu deficita za tekuću godinu na 308.000 tona. U januaru je tvrtka iz Singapura prognozirala upola manji deficit. Razlog za drastičnu korekciju je premalo kiše u zapadnoafričkim regijama koje uzgajaju kakao.

Olam očekuje da će glavni proizvođač Obala Bjelokosti požnjeti 14 posto manje kakaa nego prošle godine. Čak je i susjedna zemlja Gana, koja je pretrpjela katastrofalan pad prošle godine, teško pogođena. Iz Gane i Obale Bjelokosti, potiče više od polovine svjetske proizvodnje kakaa. Daljnji porast cijena kakaa stoga se čini vjerojatnim.

Tagovi: kakao, kakaovac, konditorska industrija, Olam Agrarverarbeitung:
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE