GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanton Sarajevo osniva holding po uzoru na Zagreb

Kanton Sarajevo osniva holding po uzoru na Zagreb
IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2015 / 22:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima sastao se sa delegacijom Kantona Sarajevo predvođenom premijerom Elmedinom Konakovićem.
Cilj posjete, kako je kazao Konaković, bio je upoznati prednosti i pogreške pri formiranju Zagrebačkog holdinga, upoznati se sa načinom zbrinjavanja pasa lutalica, a osvrnuo se i stanje u Sarajevu nakon nedavnog ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, javlja Anadolu Agency (AA).

Bandić je nakon sastanka pozdravio „pospremanje Sarajeva na europskom nivou da bi grad funkcionirao bolje i da bi građani bili zadovoljni".

Konaković je izjavio kako je na kratkom sastanku u Gradskoj upravi sa Bandićem razgovarao o stvarima za koje je nadležan Grad Zagreb, a u Federaciji BiH Kanton Sarajevo, odnosno o komunalnoj privredi, infrastrukturi, gradskom prijevozu i gradskom parkingu. Posebno je istaknuo sarajevski problem pasa lutalica koji je eskalirao prije nekoliko godina, a s kojim se nova kantonalna Vlada, rekao je Konaković, uspješno nosi.

Premijer Kantona Sarajevo izjavio je kako je plan početkom naredne godine u Kantonu Sarajevo napraviti nešto po uzoru na Zagrebački holding, s tim da je Zagreb druga destinacija koju je delegacija Sarajevskog kantona posjetila nakon Istanbula, prije dva mjeseca.

Konaković je Istanbul i Zagreb nazvao dvjema funkcionalnim gradskim upravama koje su davno riješile probleme koji još uvijek postoje u Sarajevu. Kazao je kako su na putu integriranja „velikog broja komunalnih poduzeća, sa velikim brojem direktora, menadžera, skupom administracijom i velikim procesom javne nabave, koji nemaju baš dobru kontrolu novca, po uzoru na zagrebački primjer".

Konaković je izjavio kako je njegova delegacija u Zagreb došla, između ostaloga, na nagovor nevladine organizacije „Dog Trust" kako bi došlo do sistemskog rješenja u zbrinjavanju pasa lutalica.

„Na ulicama smo imali više od 10 hiljada pasa lutalica, taj broj smo za nekoliko mjeseci smanjili. Danas smo vidjeli jedan sistem koji je u Zagrebu mnogo ozbiljniji nego u nekim drugim europskim metropolama", rekao je Konaković.

Sarajevska delegacija već je posjetila Veterinarski fakultet sa klinikama s namjerom implementacije istog modela u Sarajevu, iako taj problem u Zagrebu nikad nije bio na sarajevskom nivou, rekao je Konaković, a obići će i sklonište za napuštene životinje u Dumovcu.

Konaković je istaknuo i porast broja turista u Sarajevu, i to tri puta u odnosu na Olimpijadu 1984. Kao komparativnu prednost Sarajeva, naveo je planine, snijeg te uz to vezane usluge i mogućnosti.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je uzvratni posjet sa delegacijom Sarajevu početkom decembra ove godine.

Tagovi: Kanton Sarajevo, Elmedin Konaković, Milan Bandić, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja
PUTOVANJA
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja

LONDON - Britanske aviokompanije i turoperatori planiraju „dan akcije“ za srijedu čime bi vladu koja obeshrabruje putovanja Britanaca u popularne destinacije, a među njima je i Hrvatska, pritisnuli da ublaži ograničenja prije vrhunca sezone godišnjih odmora.

Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
DOBRE NAZNAKE
Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
RIJEKA - Ljeto koje će i kalendarski početi u ponedjeljak te sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj i više su nego dobar nagovještaj obećavajuće turističke sezone koja se, sudeći po velikom broju vozila na graničnim prijelazima, polako zahuktava.
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
Uskoro osnivanje Europske udruge za koordinaciju revitalizacije željezničke pruge Ljubljana-Zagreb
ŽELJEZNICA
Uskoro osnivanje Europske udruge za koordinaciju revitalizacije željezničke pruge Ljubljana-Zagreb
LJUBLJANA - Općine duž pruge Ljubljana-Metlika te države Slovenija i Hrvatska koordiniraju konačne detalje za uspostavu Europske grupe teritorijalne suradnje koja će koordinirati i pribaviti sredstva za revitalizaciju željezničke pruge Ljubljana-Zagreb.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE