GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Karlovačka toplana: AZOP nam je dao za pravo

Karlovačka toplana: AZOP nam je dao za pravo
SPOROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2013 / 20:42
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Karlovačka Gradska toplana (GT) dobila je danas rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) da Gradska toplana d.o.o. nije povrijedila prava korisnika toplinske energije na zaštitu osobnih podataka, o čemu je večeras GT obavijestila i medije.

Priopćenjem koje potpisuje direktor GT-a Inoslav Latković precizira se da je rješenje suprotno tvrdnjama Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP), na navodni nezakonit način rada GT-a i nezakonito pribavljanje osobnih podataka kupaca nove toplane od one toplane koja je ljetos otišla u stečaj.

U obrazloženju rješenja AZOP-a između ostalog piše da su korisnici usluga Gradske toplane d.o.o. bili upoznati s obradom svojih osobnih podataka od GT-a "budući da je Odluka o prijenosu koncesije za distribuciju toplinske energije na društvo Gradska toplana d.o.o. javno objavljena u Glasniku Grada Karlovca (19. lipnja. 2012. , a osobni podaci korisnika obrađivani su na zakonit način i u točno određenu svrhu, odnosno u skladu s posebnim zakonima: Zakonom o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Zakonom o koncesiji, kao i Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca".

U provedenom postupku utvrđeno je da je Gradsko vijeće Grada Karlovca sukladno Zakonu o koncesiji dana 14. lipnja 2012. donijelo Odluku o prijenosu Ugovora o koncesiji za distribuciju toplinske energije s Toplane u stečaju na društvo Gradska toplana, a HERA je 27. srpanj 2012. godine društvu Gradska toplana izdala dozvole za obavljane djelatnosti, između ostalog i dozvolu za distribuciju toplinske energije potrošačima.

Samim time bio je neizbježan prijenos osobnih podataka korisnika toplinske energije, odnosno suvlasnika poslovno stambenih zgrada na području Grada Karlovca koja se obavlja u svrhu korištenja toplinske energije i ispostave računa za isporučenu toplinsku energiju, piše u rješenju.

Direktor Inoslav Latković zaključuje da je rješenje AZOP-a potvrda da GT "postupa u potpunosti u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske".

Tagovi: Karlovačka toplana, Gradska toplana Karlovac, ROZP, Regionalna organizacija zaštite potrošača, Agencija za zaštitu osobnih podataka
PROČITAJ I OVO
Za vikend u Splitu 37.000 putnika
GUŽVE
Za vikend u Splitu 37.000 putnika
SPLIT - Zrakoplovi i putnici polako, ali sigurno vraćaju se u splitsku zračnu luku, u kojoj se za vikend očekuje deset tisuća putnika, a tome treba pribrojiti još i 27 tisuća putnika u gradskoj luci.
SBITOP ove godine s najvećim prinosom u Europi
PRINOS
SBITOP ove godine s najvećim prinosom u Europi
LJUBLJANA - Europska središnja banka sastala se u četvrtak. Kako nema znakova promjena u monetarnoj politici (ECB će i u trećem tromjesečju održavati visoku razinu kupnje pandemijskih vrijednosnih papira od drugog tromjesečja), indeksi dionica postavljaju nove rekorde, slične američkim.
Crna Gora: Stanje katastrofalno, sezona nikakva
TURIZAM
Crna Gora: Stanje katastrofalno, sezona nikakva
PODGORICA - Na Crnogorskom primorju gostiju nema. Organizovanih dolazaka turista nema i stanje je mnogo lošije nego 2019. godine.
Cijene metala snažno rasle ove godine, ali iduća godina donosi smirivanje
METALI
Cijene metala snažno rasle ove godine, ali iduća godina donosi smirivanje
ZAGREB - Cijene osnovnih metala, procjenjuje Svjetska banka, u prosjeku će ove godine biti 36 posto više nego lani, ali u 2022. godini trebale bi se vratiti, "jer će ublažiti neka ograničenja u ponudi".
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno zbog inflacije
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno zbog inflacije
LONDON - Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo oprezno jer ulagači nisu htjeli previše riskirati zbog jačanja inflacijskih pritisaka u najvećim svjetskim gospodarstvima, što bi moglo navesti središnje banke na zaoštravanje monetarne politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE