GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katapultirane dionice Instituta IGH, pokrenuta dražba uravnoteženja

Katapultirane dionice Instituta IGH, pokrenuta dražba uravnoteženja
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 12:01
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Dionice Instituta IGH snažno rastu već nekoliko tjedana, a taj je trend nastavljen i na početku novog tjedna.

Cijena je oko 11,30 uzletjela dodatnih 15 posto, na 150 kuna, uz 686 tisuća kuna prometa, nakon čega je pokrenuta dražba uravnoteženja.

U očitovanju burzi iz Instituta IGH poručuju kako im nisu poznate neke nove okolnosti ili činjenice, a koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište, a ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.

Nešto ranije, iz Instituta IGH priopćili su kako je Nadzorni odbor na sjednici održanoj dana 26. kolovoza 2020. godine usvojio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana financijska izvješća za 2019. godinu, a da će o polugodišnjim nerevidiranim konsolidiranim i nekonsolidiranim izvještajima za razdoblje 01.01.-30.06.2020., te tromjesečnim nerevidiranim konsolidiranim i nekonsolidiranim izvještajima za razdoblje 01.04.-30.06.2020. odlučiti najkasnije do 02.09.2020. godine. Dakle, poslovno izvješće za prvih šest mjeseci kojeg investitori željno iščekuju trebalo bi napokon biti objavljeno do kraja ovoga tjedna.

O razlozima rasta cijene Instituta IGH pisali smo u subotnjoj kolumni.

Snažno su prošloga tjedna porasle i cijene dionica drugih građevinskih tvrtki, kao što su Ingra i Dalekovod, što se vjerojatno zahvaljuje podatku o rastu građevinskih radova u lipnju, ali i ipak pozitivnom doprinosu građevinarstva BDV-u u drugom tromjesečju.

Sektorski indeks CROBEXkonstr od početka je kolovoza porastao čak 32 posto što dovoljno svjedoči o optimizmu investitora u dionice iz građevinskog sektora.

Tagovi: Institut IGH, Ingra, Dalekovod, Zagrebačka burza, CROBEXkons, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE