GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerum: Srbima treba dati popuste, oni nam mogu spasiti turističku sezonu

Kerum: Srbima treba dati popuste, oni nam mogu spasiti turističku sezonu
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz / 24 sata
SPLIT - Predizborna kampanja se zahuktava, a posebno ju je začinio Željko Kerum najavom da ulazi u utrku za parlament. Ovaj poznati hrvatski biznismen koji 12 godina vodi svoju politiku u Splitu sa strankom Hrvatskom građanskom strankom opet je u fokusu javnosti nakon nastupa na javnoj televiziji. Pojavio se u crvenoj jakni, s Ferrari kravatom te oku gledatelja je bio neizbježan.

– Sam sam to osmislija u pet minuta. Imao sam crvenu jaketu u autu i nabacija sam je na benzinskoj prije dolaska u studio. A konj je simbol snage pa kada god mi je neki važan sastanak u životu koji mi znači, nosim tog konja – otvoreno će Kerum za 24sata.

Iako je više puta govorio kako više ne želi imati posla s politikom, opet se vraća. Zašto?

– Vidite, tjera me nepravda, obećanje i obveza prema biračima. Da mi birači ne vjeruju i da me ne biraju ne bih se time bavio. Puno sam uložija u politiku, a zbog povjerenja birača izlazim na izbore jer me podupiru 12 godina. Kažu mi da sam drugačiji političar jer sa ljudima davao, a ne uzimao pa postoji neki moral i čast. Svih tih godina smo prva stranka u Splitu – rekao je.

S obzirom na to da se govori kako se odlučio boriti za mjesta u parlamentu samo kako bi pomogao HDZ-u da pomuti račune Miroslavu Škori na desnici, pitali su je li to motiv koji ga vodi.

– Nervira me situacija na političkoj sceni gdje se razni ‘Škore’, ‘Mostovi’, ‘Pernari’, ‘Kolakušići’, javljaju pa nestanu. To su sve blic stranke, treća opcija koja zbog osobnih interesa ulazi u politiku i nakon mandata ili dva nestaju. Narod vidi da sam drugačiji jer za razliku od njih ja sam davao, a ne uzimao. Nerviraju me tipovi poput Kolakušića koji pokazuju kao bogom dani, izmišljaju priče i na kraju je sve to sjaši Kurta da uzjaše Murta. Treba biračima objasniti da su to tipovi koji iz vlastitog interesa ulaze u politiku, daje im se pažnja i pozornost i čim dobiju mandate dobili su što su htjeli, uglavnom iz financijskih razloga to rade – pojašnjava Kerum.

Opisao je i što je radio u jeku pandemije te da li morao u samoizolaciju.

– Od izbijanja pandemija nisam bio u samoizolaciji, no iako je obitelj prijavljena u Splitu, kad je počelo to sve s korona virusom, sami smo se odlučili izolirati na našem imanju u Rogoznici. Tamo imam dosta zemlje pa smo radili na poljoprivredi.

Je li mu po pomoglo da se malo steše od tog fizičkog napora kaže nasmijano: “Ma ne. Ne možete u tako kratko vrijeme stesati sve to što sam naslagao godinama.’

– Na žalost sve što je bilo rezervirano se otkazuje. Sezona će biti loša. Ministarstvo truizma trebalo bi pokrenuti neku mjeru da nam dovedu susjede Srbe i Mađare. Time bismo mogli barem završiti s manjim minusima ili na nuli. Trebalo bi susjedima Srbima koji vole naše more, dati pristupačnije cijene da nam dođu i spase sezonu. Na jesen neće biti prihoda od sezone, zima će biti teška, a pitanje je kakva će nam biti naredna sezona – smatra Kerum.

Da se njega pita preorao bi cijelu Dalmaciju i ona bi sama sebe zdravo hranila.

Tagovi: Željko Kerum, hrvatski turizam, srpski turisti, Hrvatska građanska stranka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE