GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerum: Srbima treba dati popuste, oni nam mogu spasiti turističku sezonu

Kerum: Srbima treba dati popuste, oni nam mogu spasiti turističku sezonu
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz / 24 sata
SPLIT - Predizborna kampanja se zahuktava, a posebno ju je začinio Željko Kerum najavom da ulazi u utrku za parlament. Ovaj poznati hrvatski biznismen koji 12 godina vodi svoju politiku u Splitu sa strankom Hrvatskom građanskom strankom opet je u fokusu javnosti nakon nastupa na javnoj televiziji. Pojavio se u crvenoj jakni, s Ferrari kravatom te oku gledatelja je bio neizbježan.

– Sam sam to osmislija u pet minuta. Imao sam crvenu jaketu u autu i nabacija sam je na benzinskoj prije dolaska u studio. A konj je simbol snage pa kada god mi je neki važan sastanak u životu koji mi znači, nosim tog konja – otvoreno će Kerum za 24sata.

Iako je više puta govorio kako više ne želi imati posla s politikom, opet se vraća. Zašto?

– Vidite, tjera me nepravda, obećanje i obveza prema biračima. Da mi birači ne vjeruju i da me ne biraju ne bih se time bavio. Puno sam uložija u politiku, a zbog povjerenja birača izlazim na izbore jer me podupiru 12 godina. Kažu mi da sam drugačiji političar jer sa ljudima davao, a ne uzimao pa postoji neki moral i čast. Svih tih godina smo prva stranka u Splitu – rekao je.

S obzirom na to da se govori kako se odlučio boriti za mjesta u parlamentu samo kako bi pomogao HDZ-u da pomuti račune Miroslavu Škori na desnici, pitali su je li to motiv koji ga vodi.

– Nervira me situacija na političkoj sceni gdje se razni ‘Škore’, ‘Mostovi’, ‘Pernari’, ‘Kolakušići’, javljaju pa nestanu. To su sve blic stranke, treća opcija koja zbog osobnih interesa ulazi u politiku i nakon mandata ili dva nestaju. Narod vidi da sam drugačiji jer za razliku od njih ja sam davao, a ne uzimao. Nerviraju me tipovi poput Kolakušića koji pokazuju kao bogom dani, izmišljaju priče i na kraju je sve to sjaši Kurta da uzjaše Murta. Treba biračima objasniti da su to tipovi koji iz vlastitog interesa ulaze u politiku, daje im se pažnja i pozornost i čim dobiju mandate dobili su što su htjeli, uglavnom iz financijskih razloga to rade – pojašnjava Kerum.

Opisao je i što je radio u jeku pandemije te da li morao u samoizolaciju.

– Od izbijanja pandemija nisam bio u samoizolaciji, no iako je obitelj prijavljena u Splitu, kad je počelo to sve s korona virusom, sami smo se odlučili izolirati na našem imanju u Rogoznici. Tamo imam dosta zemlje pa smo radili na poljoprivredi.

Je li mu po pomoglo da se malo steše od tog fizičkog napora kaže nasmijano: “Ma ne. Ne možete u tako kratko vrijeme stesati sve to što sam naslagao godinama.’

– Na žalost sve što je bilo rezervirano se otkazuje. Sezona će biti loša. Ministarstvo truizma trebalo bi pokrenuti neku mjeru da nam dovedu susjede Srbe i Mađare. Time bismo mogli barem završiti s manjim minusima ili na nuli. Trebalo bi susjedima Srbima koji vole naše more, dati pristupačnije cijene da nam dođu i spase sezonu. Na jesen neće biti prihoda od sezone, zima će biti teška, a pitanje je kakva će nam biti naredna sezona – smatra Kerum.

Da se njega pita preorao bi cijelu Dalmaciju i ona bi sama sebe zdravo hranila.

Tagovi: Željko Kerum, hrvatski turizam, srpski turisti, Hrvatska građanska stranka
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE