GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski udar na bitcoin mogao bi biti dobra vijest za kriptovalute

Kineski udar na bitcoin mogao bi biti dobra vijest za kriptovalute
STRUČNJACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2021 / 09:06
Autor: SEEbiz/Yahoo Finance

NEW YORK - Nakon što je kineska vlada povećala napore na zabrani rudarenja kriptovaluta, cijena bicoina pala je ovoga tjedna ispod 30.000 dolara. Iako su se informacije iz Kine percipirale kao iznimno loše za kriptovalute, kineski udar na rudarenje mogao bi zapravo imati pozitivan utjecaj na kriptotržište u dugom roku, smatra dio stručnjaka.

"Mislim da su to zapravo fantastične vijesti za bitcoinov ekosustav", rekao je Peter Smith, suosnivač i izvršni direktor Blockchain.com, za Yahoo Finance Live.

„Svjedočit ćemo diverzifikaciji rudarskih poslova širom svijeta. Taj smo trend vidjeli tijekom posljednje dvije godine, jer se grade veliki rudnici u Europi, SAD-u i na raznim drugim lokacijama - ali taj će se trend sada ubrzati. "

Smith je naveo sve veću zabrinutost zbog previsoke koncentracije bitcoina u kontinentalnoj Kini kao razlog za represiju. Predviđa da će to tijekom sljedeće tri do četiri godine donijeti neto pozitivnu vrijednost za kripto tržište, jer rudarske tvrtke prodaju svoje zalihe bitcoina i premještaju svoje poslovanje u inozemstvo.

Kineske rudarske tvrtke već su počele planirati preusmjeravanje svojeg poslovanja u inozemstvo, a tvrtke razmatraju zemlje u rasponu od SAD-a do Kazahstana.

Prema Chrisu Zhuu, vlasniku kineske platforme za rudarske usluge INBTC, otprilike 10% do 20% rudara u Kini već je pokrenulo njihov premještanje.

"Trebalo nam je desetak dana stići do Sečuana, samo da bi smo tamo zaustavili operacije", rekao je Zhu za AFP. "Bit će teško nastaviti ovdje."

Što se tiče implikacija ograničenja Pekinga na rudarenje u pogledu okoliša, socijalne politike i upravljanja (ESG), Smith vjeruje da nema dovoljno dostupnih podataka da se donese konačni stav. Prema njemu, "velika većina" rudarskih operacija koje se danas odvijaju pokreće se nekim oblikom čiste energije.

Stoga je realno očekivati da će takvo što postati dugoročan trend, a što bi onda posljedično imalo pozitivne efekte na kripto scenu.

Tagovi: kina, udar na bitcoin, rudarenje bitcoina, peter smith, blockchain.com, chris zhu, inbtc
PROČITAJ I OVO
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE