GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kladionice i kockarnice povećale dobit gotovo sedam puta

Kladionice i kockarnice povećale dobit gotovo sedam puta
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2014 / 09:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtke koje se bave kockanjem i klađenjem značajno su poboljšali svoje poslovanje i ostvarili neto dobit koja je iznosila 292,6 milijuna kuna za razliku od prethodne 2012. g. kada je iskazana neto dobit iznosila 43,7 milijuna kuna. Tako je prošle godine neto dobit uvećana za sedam puta u odnosu na godinu ranije, objavila je Financijska agencija.
Ukupno gledajući, gotovo svi financijski rezultati su poboljšani u odnosu na prethodnu godinu. Ostvaren je rast zaposlenih od 0,4%, ukupnih prihoda od 30,6%, ukupnih rashoda od 15%, dobiti razdoblja od 89,6%, a rast neto dobiti od nevjerojatnih 569,1% dok jedino gubitak razdoblja bilježi pad od 49,1 %.

Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 4.382 kn, što je 9,1% više u odnosu na prosječnu mjesečnu plaću prošle godine i 8,3% manje od prosječne mjesečne plaće u RH (4.778 kn).

Gledajući po veličini tvrtke u djelatnosti kockanja i klađenja poslovalo je 70 malih, 6 srednje velikih i 2 velika poduzetnika. Najbolje poslovne rezultate ostvarila su samo 2 velika poduzetnika koji su zapošljavali 2.307 radnika (38% od ukupnog broja zaposlenih u ovoj djelatnosti), dok su mali poduzetnici iskazali neto gubitak u iznosu 27,9 milijuna kuna.

Najveće prosječne mjesečne plaće isplatili su srednje veliki poduzetnici i iznosile su 4.998 kn (14,1% više od prosjeka djelatnosti 92 i 4,6%više od prosječne mjesečne plaće RH).

Ukupno ostvarena neto dobit top 10 najboljih poduzetnika djelatnosti kockanja i klađenja rangiranih prema dobiti iznosila je 344 milijuna kuna.

Najveću ostvarenu neto dobit iskazao je poduzetnik Super sport d.o.o. koji zapošljava 1.014 radnika i ona je iznosila 233,3 milijuna kuna što je 67,8 % ukupno ostvarene neto dobiti top 10 poduzetnika po dobiti.

Na drugom mjestu nalazi se Prva sportska kladionica d.o.o. koja je zapošljavala 444 radnika i ostvarila neto dobit u iznosu 29,4 milijuna kuna što je 8,5% ukupno ostvarene neto dobiti top 10 poduzetnika po dobiti.

Tagovi: kockarnice, kladionice
PROČITAJ I OVO
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica  Telekoma Srbije
OBJAŠNJENJE
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica Telekoma Srbije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije demantovala je informaciju koju je objavio dnevni list "Danas" - da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica "Telekoma Srbija". Odgovor Narodne banke Srbije objavljujemo u celini.
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
ANALITIČARI
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
BEOGRAD - Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je danas da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za "nepoznate" kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - Još jedna mlitava trgovina na Zagrebačkoj burzi donijela je minimalne promjene indeksa i slab promet.
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
SVINJETINA
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
ZAGREB - U Kini se u prošloj godini zbog pojave afričke svinjske kuge prepolovila svinjogojska proizvodnja. To je za rezultat imalo izvoz europske svinjetine na to tržište i dovelo do povijesno najviših cijena.
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
FOREX
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
LONDON - Dolar je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima prema šest najznačajnijih svjetskih valuta, nadoknadivši dio gubitaka nakon dva dana slabljenja, dok investitori analiziraju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE